A populisták megölik a természetet

2019. augusztus 29. 09:04

Fogalmam sincsen, miért nem fontos a klímavétós Orbánnak, a klímatagadó Trumpnak vagy az erdőirtó Bolsonarónak a jövő.

2019. augusztus 29. 09:04
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Facebook

„Kivártam az elmúlt napok klímaügyi hitvitáiban. Számtalan egymásnak ellentmondó tudományos fejtegetést olvastunk, melyek ide-oda dobálták a közvélemény éppen aktuális meggyőződését. Én viszont nem szeretek elhamarkodottan ítélni. Nem szeretnék és nem is tudnék igazságot tenni az esőerdők szerepét érintő természettudományos vitákban. Ez nem az én feladatom. Politikai síkon maradok hát, ahol is kirajzolódik előttem egy mintázat: a szélsőséges populisták, éljenek Észak- vagy Dél-Amerikában, netán Közép-Európában, egy követ fújnak a klímakérdésben.

Fogalmam sincsen, miért nem fontos a klímavétós Orbánnak, a klímatagadó Trumpnak vagy az erdőirtó Bolsonarónak a jövő. Hiszen nekik is vannak gyerekeik, unokáik. Valószínűleg azért, mert a hatalom elvakítja őket: semmi mást nem látnak, mint a rövid távú politikai hasznot. Abban bíznak – talán nem is ok nélkül –, hogy amikor szó szerint ég minden és a világ élhetetlenné válik, nekik a lopott dollármilliárdokból futja majd magánszigetre, körbefalazott luxusvillára. Őket más nem érdekli.

Mi a Momentum Mozgalomban eleve nem rövid távon gondolkozunk. Azért adtuk fel a karrierünket és kezdtünk politizálni, hogy megváltoztassuk a jövőt. Hogy színvonalas iskolákat és fejlett kórházakat csináljunk, hogy megmentsük a környezetünket, a termőföldjeinket, az állattársainkat, és az erdőinket. Természetesen támogatni kell anyagilag Dél-Amerikát és Afrikát az erdőtüzek megfékezésében. Ez nem is lehet kérdés. Az a kérdés, hogy ki vagy mi fogja megfékezni a klímagyilkosokat? Mert nem a pénzügyi segítség, hanem az amerikai, a brazil, és a magyar választók! Remélhetőleg a soron következő választásokon...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balsors
2019. augusztus 31. 08:44
Maga lenni populista, nem dumálni hanem megélni a környezet védelmet (pl. nem dobálni füstgránátot, nem gyújtogatni szánkót).
antioxi
2019. augusztus 30. 12:24
A Momentum: Dinnye párt. Kívül zöld, ha földhöz vágják kiderül, belül vörös.
kikerics
2019. augusztus 30. 10:15
Most a természetvédelemhez kapkod, ez a divat, ebből remél néhány százalékot!
Csigorin
2019. augusztus 30. 09:33
Hogyne lenne fontos, te szerencsetlen. Epp azert nem akarjak elarasztani negerekkel a feherek foldjet. Mert ha ket emberolton belul kihal a fajtank hala nektek, akkor nekunk mar ugyis tokmindegy lesz hogy lesz e viz vagy levego!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!