Sam bácsi számba vesz

2019. augusztus 21. 21:14

Románia külpolitikája ragyogó diplomácia, de cseppet sem eredményes.

2019. augusztus 21. 21:14
Ambrus Attila
Maszol

„Természetesen az AEÁ számára Románia fontos geostratégiai partner – sokkal fontosabb, mint Magyarország – ezért néha megsimogatja üstökét, szokása szerint eltekint a demokráciát sértő kisiklásaitól. Azonban kiviláglott az is, hogy Románia szinte szolgaian viszonyul a Világ Urához. Az amerikai–román csúcstalálkozó leglényegesebb hozadéka Klaus Iohannis újraválasztása lehet.

Mi meg maradunk a némiképpen bajori dilemmával: ha egyszer az amerikai–román kapcsolatok soha nem voltak ennyire jók, miért kell nekünk továbbra is vízumért kunyerálnunk Sam bácsinál? Igaz, ez nem nagyobb dilemma annál, hogy ha ragyogó a kapcsolatunk a franciákkal, németekkel, miért nem fogadnak be a Schengeni övezetbe.

Románia külpolitikája ragyogó diplomácia, de cseppet sem eredményes.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2019. augusztus 22. 05:11
Azért miután mindig mindenkit elárultak, hátba támadtak elfogadják a nagyhatalmak a szervilis dörgölőzést, de szavakon kívül mást nemigen kapnak, illetve - sajnos - elnézik nekik az otthoni gaztetteiket, amiket a kisebbségükkel tesznek. (Kézfogás után kezet mosnak....)
Kup Lung
2019. augusztus 21. 22:27
Miért kell a román állampolgároknak "továbbra is vízumért kunyerálnunk Sam bácsinál" ??? (igaz Trump "megfontolja" gondolattal hitegeti őket) ----- De hát gondolom mindenki tudja hogy az USA figyeli hogy honnan lehetséges nagyarányú illegal bevándorlás. És hát az elvándorlási arány az EU-ban éppen Romániából a legnagyobb az utóbbi évtizedben és világszinten is elöl vannak. --- A schengeni tagság az tán meglesz nagy nehezen , de az amerikai vízummentesség az nem lesz mostanában. Hiába a nagy seggnyalás az USA felé , ami olyan stratégiai partnerséget jelent hogy az USA hadászati mozgásait fedi le ,míg ők nem nagyon profitálnak belőle a vállveregetésen kívül. Hacsak az nem "eredmény" ,hogy az 5G hálózatuk tenderéből is majd kizárják a Huawei-t ( Iohannis kizárná őket ,nemzetbiztonságra hivatkozva). Tehát érezhetően sokat adnak és keveset kapnak.
Magyarok Pásztora
2019. augusztus 21. 21:51
Az olahoknak nincs annyi hazaarulojuk mint a magyaroknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!