Szivárványos tatyó

2019. július 05. 08:40

Az IKEA dolgozója a lelkiismereti szabadság alkotmányos jogával élt. Kirúgták.

2019. július 05. 08:40
Szalai Attila
Magyar Hírlap

„Hazánkban még nem hallottunk hasonlóról, de tanulságos eset történt a minap Lengyelországban. Egy bizonyos Tomasz K., az IKEA dolgozója a lelkiismereti szabadság alkotmányos jogával élve, a homoszexualitással és az egynemű párok által történő gyermekneveléssel kapcsolatos véleményét a Szentírás szavaival kommentelte rá a közleményre. Ennyit írt: »Férfiúval ne hálj úgy, a mint asszonnyal hálnak: útálatosság az.« (Mózes III. könyve 18,22). »Aki pedig megbotránkoztat egyet e kicsinyek közül, a kik én bennem hisznek, jobb annak, hogy malomkövet kössenek a nyakára, és a tenger mélységébe vessék.« (Máté 18,6)

A vezetőség haladéktalanul »szőnyegre rendelte« Tomasz K.-t, aki a közszolgálati TVP Infónak adott interjúban elmondta: a cég nyomásgyakorlása felbosszantotta. S azért reagált a közleményre az intraneten, mert gyakorló katolikusként helyénvalónak tartotta kifejezni álláspontját, amely szerint a tőle elvárt viselkedés ellentétben áll a hitével és világnézetével, amit alátámasztandó két bibliai idézetet helyezett el az oldalon. A főnökség követelése ellenére is megtagadta kommentárjának visszavonását, többek között azzal indokolva cselekedetét, hogy senki sem hatalmazta őt fel arra, hogy cenzúrázza az Úristent. Tudtára adták: viselkedésének következményei lesznek. Néhány nappal később fegyelmi határozattal kirúgták.

A lengyel jogvédő intézet, az Ordo Juris kiállt az IKEA munkatársa mellett, jelezve, hogy a cég a lépéseivel több hazai törvényt megsértett, többek között az ország alkotmányának 53. paragrafusát, amely garantálja a lelkiismereti és vallási szabadságot, de sérti a munka törvénykönyvének vonatkozó előírásait is, amelyek szankcionálják a dolgozó nézetei miatt alkalmazott diszkriminációt. A jogász testület szerint az IKEA megsértette az Emberi Jogok Európai Egyezményét is, amelynek 10. cikke kimondja: mindenkinek joga van véleménye kinyilvánításához, nézeteinek korlátozások nélküli képviseletéhez. A cég viselkedését akár keresztényellenesnek is lehet minősíteni – áll az Ordo Juris nyilatkozatában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2019. július 05. 20:48
Az IKEA régóta a bögyömben van. Terjeszteni (vélik) ezt a happy-hippi északi dicsfényt és jómód-dizájnt, közben nullához közelítő éhbérért dolgoztatnak távol-keleten gyerekeket és föld alatti vermekben "szállásolják el" őket. Le velük!
Dr Bubo
2019. július 05. 17:29
Ne vásárolj ikeában!
tevevanegypupu
2019. július 05. 15:16
Tegnap találkoztam régi homoszexuális barátunkkal, volt kollégánkkal. Vagyunk olyan jóban, hogy megkérdeztem tőőúle,megy-e a pride.re. A választ (szó szerint): "Buzi vagyok de hülye nem. Ugráljon pávatollal a seggében az, aki ezt az egészet kitalálta". Hát kérem..
tango47
2019. július 05. 14:25
Bezzeg ámerikában a cukrászt meghurcolják, ha nem vállalja buzi-esküvők tortájának elkészítését. Őrült lett ez a világ!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!