Miért nem támogatom a Pride-ot

2019. július 04. 18:34

Provokáció a köbön.

2019. július 04. 18:34
Fodor-Horváth Zsófia
888

„Mindig is kíváncsi embernek tartottam magam, nem elégedtem meg más véleményével, a saját szememmel kellett látnom valamit, hogy eldöntsem, mit gondolok róla. Konzervatív nevelést kaptam, de persze megvolt a magam világbékeharcos korszaka is. Ismerkedtem az egyenlőség fogalmával tizenévesen, amit az izmusokból való kiábrándulás követett, hogy stabilan landoljak a realitás talaján. Klasszik és unalmas személyiségfejlődés, semmi különös. Otthon azt tanultam, hogy csak azért, mert valaki csúnya, alacsony, kövér, más, nem szabad kiközösíteni, nem tehet róla, ettől még lehet jó ember. Elég egyszerű szabály az életre, mégis általában a magukat liberálisnak vallók képtelenek magukévá tenni ezt az attitűdöt, de hát furcsa világban élünk.

Soha nem érdekelt, hogy ki melyik nemhez vonzódik, ezt mindig is magánügynek tartottam. Azt gondoltam, hogy senkit sem lehet elítélni csak azért, mert a saját neméhez vonzódik, ez rá és a hálószobájára tartozik. Ma már ezért a gondolatomért homofóbnak bélyegeznek az »elfogadók«.

A Pride minden évben felforrósítja a melegtémát, és ami a szélsőséget illeti, évről évre magukra licitálnak. Az egész évtizedekkel ezelőtt azért indult el, mert akkor még divat volt buzikat verni csak úgy, rájuk támadni az utcán, betörni a törzshelyeikre és péppé verni őket. Ez persze nem oké. Az elején tehát még a homoszexuálisokról szólt, mondhatni egy indokolt tüntetés volt az egész, tangában táncoló férfi prostituáltak és kamionok nélkül. Mert mára ez lett: felsorolni sem tudom hány fiktív gendercsoport érdekeit tűzik a zászlójukra, és az egész nem más, mint egy ocsmány, szexuálisan túlfűtött buziparádé, aminek egy célja van: a provokáció. Tudom, mert voltam ott, kétszer.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kata56
2019. július 06. 12:51
Ezt találtam. Minimum elgondolkodtató.. http://www.emaso.com/hu-hungarian/index.html
péterx
2019. július 06. 10:02
Avagy: a "Pride" lejtőn nincs megállás...
kitiltott
2019. július 06. 09:17
A vicc az ha ugyanilyen felvonulást tartanánk mi normális g9ndolkozású heterók mi kirekesztők rasszisták és homofóbok lennénk . A buzik miért nem azok?
Óbor Dezső
2019. július 05. 16:45
Mit nem mondhatok hogy félre ne értsenek? Nem mondhatom, ha ráteszem az unokám homlokára a kezem, hogy meleg vagy fiam! Nem mondhatom azt sem neki hogy homokos a térded! Nem mondhatom hogy rajzolj szivárványt! Igen ezeket már asszociáció nélkül ki sem lehet mondani! Mert a büszke buzik, sok szavunkat, szineinket, kisajátítottak!! Szégyen hogy ezeket megengedjük, és hogy gyakran mi is használjuk! Itt lenne az ideje szembeszállni a jogainkért nekünk is! Nagyon elszemtelenedett az LMBTQ-s homoszexuális, genderbuzológus semleges klotyós banda!! Egyet pedig nem lehet rám mondani, hogy homofób, rasszista, kirekesztő, fasiszta, náci, antiszemita lennék!....mert nem vagyok az.....de utálom ha a devianciák külömböző formáit importáljuk, és terjesztjük a gyerekeink között!! .....miért nem tudunk megmaradni a normalitás keretei között!! (nem hiányoznak nekünk a botmixszeres gondolatok, amit terjesztek a kis köreimben)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!