Kettős beszéd

2019. július 13. 10:13

Matolcsy György gúnyt űzött a Költségvetési Tanács általa minden oldalon szignózott, a végén pedig aláírt jelentéséből.

2019. július 13. 10:13
Bonta Miklós
Népszava

„Nyár közepén gyakran felmerül a kétség: miképpen lehet a következő évi költségvetésre felelősséggel rábólintani, amikor még a megelőző esztendei büdzsé zárszámadása sem készült el? Hogy a folyó év bizonytalanságairól ne is beszéljünk... És láss csodát, a kételyek az ÁSZ-nál is meghallgatásra találhattak, mert a végszavazást megelőző napon gyorsan elküldtek egy jelentést valamennyi országgyűlési képviselőnek: a 2018-as gazdasági és költségvetési folyamatokról szóló elemzésük nem azonosított olyan kockázatot, amely hatással lenne a 2020-as költségvetési törvényjavaslat parlamenti zárószavazására. A számvevők szorgalma azonban nem ismert határokat, még aznap egy újabb jelentést is nyilvánosságra hoztak, amelyben mindenkit megnyugtattak, 2019 első féléve is a háztartások bővülő jövedelméről, vagyonáról és fogyasztásáról szólt. Folytatódtak a kedvező költségvetési és makrogazdasági folyamatok. 

Mielőtt a gyönyörűségtől elandalodnánk, kiderült, mégsem olyan szép a leányzó fekvése. Az Állami Számvevőszék dicshimuszait árnyalva megérkezett a jegybank korántsem hízelgő elemzése a jövő évi költségvetési kilátásainkról. Szerintük  a 2020-ra kitűzött hiánycél csak a tartalékok részleges megtartása esetén teljesíthető. Egyes bevételek elmaradhatnak az előirányzattól, de alacsonyabb lehet az uniós támogatásokhoz kapcsolódó önrész, valamint a babaváró támogatáshoz kapcsolódó kiadás is. 

Vagyis Matolcsy György gúnyt űzött a Költségvetési Tanács általa minden oldalon szignózott, a végén pedig aláírt jelentéséből. Ismerte az igazságot, de szemet hunyt a kockázatok felett. Ki érti ezt?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2019. július 14. 11:04
Éppen a Népszavánál érzékelhető a kettős beszéd. 1990-ig a Szovjetuniót ajnárzoták, és a Nyugatot szidták. Ma fordítva. De nem azért, mert ők lettek demokraták, hanem a Nyugat változott kommunistává (módszerek tekintetében).
Newman
2019. július 14. 01:53
Matolcsy ÚR!! Minden évben, azt az eredményt nyújtja AMIT EL VÁRUNK!!!!:)
Zsolt75
2019. július 14. 00:26
"Ki érti ezt?" Én is téged kérdeznélek utoljára.
Óbor Dezső
2019. július 13. 18:42
Még van a pofátokon bőr okoskodni?....9-éven keresztül azon ajvékoltatok hogy a költségvetés tarthatatlan, ....oszt mindig pofára estetek, kommunista tolvaj banda!....miért is?....mert tehetségtelenek, és gazemberek vagytok!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!