Középpontban a családok

2019. június 05. 08:03

Kiemelt helyen az idős emberek, folytatódik az adócsökkentés.

2019. június 05. 08:03
Putsay Gábor
Magyar Hírlap

„A költségvetésnek sok olyan pontja lesz, amely a családoknak, a gyermeket vállalóknak és nevelőknek nyújt majd segítséget, és minden eddiginél több forrás jut a fiatalok életkezdésének támogatására. Az már szinte közhelynek számít, hogy a GDP-hez viszonyítva Magyarországon jut a legtöbb pénz a családok támogatására, a jövő évi költségvetési tervezetben 2228 ezer milliárd forint szerepel, ami 224 milliárd forinttal több mint az idei évben, 2010-hez képest pedig 1261 milliárd forint a többlet.

Ennek megfelelően 2020-tól elérhető a családvédelmi akcióterv összes intézkedése, így például a kormány biztosítja a pénzügyi fedezetet a babaváró támogatásra, a csok kedvezményes hitel bővítésére, a gyermekesek jelzáloghitelének átvállalására, a nagycsaládosok autóvásárlási programjára, valamint a bölcsődeépítésekre. Ez most a gazdasági növekedés és a migrációs kihívások tükrében egyértelműnek látszik, de nem volt ez mindig így. Mint Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője elmondta, míg számukra a gyermekes családok támogatása az első, addig az ellenzék élén álló Gyurcsány Ferencék elvennének a gyermekes családoktól, hogy a bevándorlóknak adjanak több pénzt.

Az idős emberek is a kiemelt célcsoportba kerültek. Ez nemcsak abban mutatkozik meg, hogy míg Gyurcsányék megkeserítették a nyugdíjasok életét, 2010 óta a nyugdíjak minden évben megőrzik a vásárlóértéküket, a 2020-as lesz a negyedik év, amikor a nyugdíjasok prémiumot kapnak, és 2010-hez képest 840 milliárd forinttal jut több pénz a nyugdíjakra. Emellett jövőre a kiemelt területeken, az államháztartásban dolgozók bérére 1455 milliárd forinttal, a védelmi és rendvédelmi kiadásokra pedig 723 milliárd forinttal magasabb összeg jut.

Folytatódik az adócsökkentés politikája. A cél továbbra is a munkát terhelő adók, valamint a vállalkozások és – megint – a családok adóterheinek csökkentése. Éppen ezért jövőre minden eddiginél nagyobb összeg, 380 milliárd forint jut a családi adókedvezményre és az első házasok kedvezményére. Továbbra is fontos cél a teljes foglalkoztatás. A foglalkoztatottak száma már ma is közel 4,5 millió fő, miközben a 3,5 százalékos munkanélküliség a legalacsonyabb a rendszerváltozás óta.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2019. június 05. 15:42
"2010 óta a nyugdíjak minden évben megőrzik a vásárlóértéküket" Hazudsz, ennyi.
Pierre
2019. június 05. 09:39
"100 ezer embert várnak a Vencel térre, hogy lemondatásra kényszerítsék az ország miniszterelnökét, Andrej Babiš-t, mert Csehországnak mintegy 5,86 milliárd forintot kellene visszafizetnie az Európai Uniónak, mert a pénzt korábban a miniszterelnök tulajdonában lévő Agrofert holding kapta." ehhez kepest mi van Mo-on? A csaladok eveben csak orban veje, tiborz elios ugye kapcsan tobb, mint 13 milliard forintot fizetnek vissza az adofizetok. Orban apja epp most vett ki 2 milliard nyereseget a cegebol.
aleb19
2019. június 05. 09:31
a brutal gyerekszam csokkenest ugy hozta ossze a fidesz, hogy a 2010-14 matolcsy irany jo volt csak azota inkabb attertek a lopokraciara mostanra minden 5-6 magyar gyerek kulfoldon szuletik ez 19.000/ev [fideszes allamtitkar szerint 2019 aprilis] a legbeszedesebb, hogy budapesten 1.1 a fidesz alatti termekenysegi rata... azert nem szulnek pesten a fiatalok mert logikusan felmerik lehetosegeiket es nem kockaztatnak kilakoltatast, munkahelyvesztest vagy hitelcsodot ...ezt a maszop kezdte es az impotens fidesz is okozza ...ezt mutatja a jelenlegi 1.1 budapesti termekenyseg is
aleb19
2019. június 05. 08:36
csak mellebeszeleses propaganda valodi eredmenyek nelkul...soha nem szuletett ilyen keves magyar gyerek mint mostansag ...csak tavaly 2%-s csokkenes /csaladok eve/ 2019 januar es februar -5% csokkenes a mostani fidesznyikes magyar nepessegfogyas a lassan kb. tatarjarasi szinten van...2017 ota a termekenyseg is csokken ismet...azaz elindult egy lejtmenet.... a 2016 ertek volt a csucs 1.53 volt a mostani /becsult/ 1.41..az eu atlag 1.6
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!