Az úzvölgyi galádságról

2019. június 07. 19:21

Ilyen ocsmány, aljas politikai húzások sora, mint, amit most a romány kormányzat művel, nagyon rég nem volt látható a környéken.

2019. június 07. 19:21
Petri Ádám
Vendégszerző

Budapestről nézve ennyit látok: ilyen ocsmány, aljas politikai húzások sora, mint amit most a romány kormányzat művel, nagyon rég nem volt látható a környéken.

Tegnap még azt lehetett hinni, remélni, hogy csak helyi galádok szemétkedése mindez. 

Hanem az a pofátlanság, hogy a román külügy szerint az erdélyi magyaroknak kéne mérsékelnie magát, arra emlékeztet, mint amikor Grósz Károly rendőrei megverték a tüntetőket, majd Grósz önmérsékletre szólította fel a szétvert, összekönnygázozott embereket.

Az, hogy ezek után nem megy be a román nagykövet felsőbb utasításra a külügymininisztériumba, a provokáció újabb szintje.

Izzítani a gyűlöletet, gonosznak lenni és/vagy totálisan hülyének, ez látszik belőlük.

Talán ott más is, a félelem is, miegyéb is.

Végtelenül szomorú, azt hittem, nem lesz már többé ilyen.

 

Nyitó képpár: Söver Elek Úz Völgye mellett festett képe, a második kép '90 márciusa, Marosvásárhely

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2019. június 08. 07:41
Köszönet és elismerés.
Pierre
2019. június 07. 22:48
"Ilyen ocsmány, aljas politikai húzások sora, mint, amit most a romány kormányzat művel, nagyon rég nem volt látható a környéken." Magyarorszagon eleg sokat latunk. - eroszakos kopaszok a nepszavazas kerveny leadasnal, a fidesz letagadott szervezeseben - eroszakos kopaszok, mint biztonsagiak a Varosligetben - felboszitett falusiak vandal tamadasa, hogy megakadalyozzak nehany haboru elol menekulo anya es gyerek par napos piheneset, nyaralasat (valamint orban cinikus kommentarja hozza) - ellentuntetot utlegelese az orbanistak reszerol nemzeti unnepen (mind buntetlenul maradt) - gyalazatos es eroszakos banasmod a menekultekkel stb., stb. - az meg mar mindennapos Mo-on, hogy a rendorseg es az ugyeszseg politikai utasitasra nem vegzi el a kotelesseget, falaz a maffiaallamnak.
sozlib_abschaum
2019. június 07. 22:20
Két féle ember típus létezik civilizált és román.
kizökkentidő
2019. június 07. 21:26
Románia és az európai értékek. Ha nem élne ott magyar olyan lenne az az ország, mint egy pöcegödör, olyanná tették ahol elszaporodtak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!