A hópihécskék matekérettségije

2019. május 15. 13:16

A matematika érettségi nehéz. Ez pedig az alapvető emberi jogok – még az orbáni diktatúrában is páratlan – megsértése.

2019. május 15. 13:16
Paranoid Android
Paranoid Android
Ki ette meg?

„A matematika érettségi nehéz. Ezt emberek tömegei, egyébként normálisnak tűnő emberek közölték egymással, a világmindenséggel, meg mindenkivel, aki nem fogta be a fülét, hogy ez az alapvető emberi jogok – még az orbáni diktatúrában is páratlan – megsértése.

Ha egy mondattal akarjuk elmagyarázni, hogy mire vezet a liberalizmus nevű eszmerendszer elburjánzása, azt a következő mondattal a tökéletességet nem reménytelenül hajszolva tehetjük meg: »Az érettségi célja nem a gyermekünk tudásszintjének meghatározása egy objektív tudásszintmérés segítségével, hanem az, hogy az ifjú a vizsga alatt és után a lehető legjobban érezze magát.«

Amikor valakinek szemefénye, tökéletes magzata belekavarodik a kamatos kamat számításába, akkor hajlamos az oktatási rendszert szidalmazni. A devizahitelesek országában nem azért, mert nem sikerült a lusta kölyöknek megoldania ezt a feladatot, hanem azért, hogy a való életben nem használható tudással tömik szegény gyermekek fejecskéjét.

Miért dolga egyáltalán a matek érettséginek, hogy nehéz legyen? Egyáltalán miért van szükség bármiféle nehézségek elé állítani a következő nemzedéket, amikor a robotok úgyis nemsokára megtermelnek mindent, feltétel nélküli alapjövedelem lesz, és mindenki szabadon önmegvalósíthat, beleértve a főállású ágyban füvezéstől, egy saját különbejáratú szexuális identitás kitalálásáig. A füvet úgyis egy repülő drón hozza, az önműködően nyíló ablakon keresztül, sőt rá is gyújt helyettünk, majd be is helyezi a jointot a vevő szájába. Miközben, egy másik drón, tűzoltó készülékkel felszerelve lebeg az ágy felett, ha véletlenül felgyulladna az ágynemű, mert hamuzni is »nehéz«. De addigra már lesz éghetetlen ágynemű úgyis.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Korrupt Kornél
2019. május 15. 15:55
szép, amit leírtál, kár, hogy nem igaz. Ezek létrejöttéhez kell csak igazán a matematika! És a fizika.
nemecsekerno_007
2019. május 15. 15:39
"A ballibek tiltakoznak a matematika érettségi nehézsége miatt és estére tüntetést szerveznek a Parlament elé" "Az a történelem érettségi volt, a matematika holnap lesz" :)))))))
repulok
2019. május 15. 15:23
A gimiben a matekot, csak megúszásig tanultam. Ennek az lett a következménye, hogy a gyerekeim miatt újra az alapoktól kellett kezdenem mindent. Sok dologra rácsodálkoztam menet közben, például, hogy mi volt akkor érthetetlen a logaritmusban stb. Mivel a kölykök erős suliba jártak, később nem okozott nekik gondot az értettségi, meg a főiskola. A mostaniaknak soķkal fontosabb az erős nemzetközi színvonalhoz igazodni, ezért érthetetlen a nyafogás...
balbako_
2019. május 15. 14:35
"feltétel nélküli alapjövedelem lesz, és mindenki szabadon önmegvalósíthat, beleértve a főállású ágyban füvezéstől, egy saját különbejáratú szexuális identitás kitalálásáig." Igen ez a liberális cél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!