Lóvásár

2019. május 17. 13:08

Nem rázta meg különösebben az európai közvéleményt a csúcsjelöltek szerda esti vitája.

2019. május 17. 13:08
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„A Spitzenkandidat-rendszer nevű, öt éve bevezetett innováció alapvetően azt a célt szolgálja, hogy erősítse az Európai Parlament nyomásgyakorlási potenciálját az unió végrehajtó testülete elnökének kiválasztásában. A szabályok szerint az állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanácsnak figyelembe kell vennie a választások eredményét, de nincs semmilyen automatizmus, ami a bizottság élére röpítené a nyertes pártcsalád jelöltjét.

Nem meglepő, hogy a tagállami állam- és kormányfők nem ujjonganak egységesen az új rendszerért, hiszen a status quo elbillenését jelenti a parlament irányába. Különösen érthető Emmanuel Macron francia elnök ellenkezése, aki mögött nem áll nagy pártcsalád, így még annyi beleszólása sincs a folyamatba, mint mondjuk Angela Merkel német kancellárnak, aki épp tegnap emlékeztetett arra, hogy már öt éve is hangot adott kétségeinek a rendszerrel kapcsolatban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TAVIROZSA
2019. május 17. 19:04
Én végignéztem, borzalmasan gyenge a felhozatal. Az igazán fontos kérdéseket kerülték, elszomorító az az intellektuális üresség ami ezen a "vitán" érződött ! Isten óvja az unió polgárait !
b3 hammond őrület
2019. május 17. 13:58
Manapság minden nap kampánynap van. Sőt csak az van.
b3 hammond őrület
2019. május 17. 13:57
Sokan azt gondolják,hogy azért van manapság ez a sok cirkusz ,hevület,mert választás lesz. Pedig csak azért,mert ma már ilyen egy magyar hétköznap. Minden nap "Karácsony van". https://www.youtube.com/watch?v=N-u_MHU-5Xk
b3 hammond őrület
2019. május 17. 13:49
A vásáron totál egyszerű gumikacsákat árulnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!