A dothrakiak sorsa

2019. május 17. 16:32

Békeidőben a dothrakiakhoz hasonló seregek vonulnak nálunk is csendben a pusztulásba.

2019. május 17. 16:32
Nagy N. Péter
168 Óra

„Szem elől téveszti ezt a film, és a sorozatfüggők is, a leendő győztest keresve, ahogy általában is így van ez. Mi például alig láthatjuk már Orbán küzdelmeiben, hogy mi köze annak Westeros népéhez, amely ezúttal mi volnánk. Nem győzzük számlálni a seregeket, ahogy felállnak, szemben Merkel, Weber, Söder, Juncker, Kurz, Macron, Soros, az ukránok, mások, rengetegen, néha az ENSZ és az unió, mellette most Salvini, Kaczynski, Putyin, a háttérben felsejlik Trump, vagy nem, de ott lenne Marine Le Pen és még sokan. Harcolnak a mindenkori bevándorlók ellen, akik most például Olaszországban vannak, itt vagy bárhol a visegrádi vidékeken nincsenek, de nem ez számít. Harcnak kell lennie, és a vezérek felmagasztosulnak.

Mi magunk sem vesszük észre az izgalmak közepette a valódi tétet. A lenyűgöző seregek felvonulása feledtet szinte mindent.

Azt a kérdést is, is, hogy mit tenne az Ember Jogok Európai Bírósága, amely folyamatosan elítéli az országot, mert nem ad enni a tranzitzónában a szerinte jogtalanul tartózkodóknak, ha szembesülne például a borsodi, nyírségi szegregátumok lakóinak étkezési lehetőségeivel.

Békeidőben ugyanis a dothrakiakhoz hasonló seregek vonulnak nálunk is csendben a pusztulásba. Nem jók az életminőségről szóló mutatói az országnak, de képzeljük el, mi lenne, ha külön kezelnék a cigányságot. Két ország létezik itt ugyanis egyben, egy közepesen fejlett és egy, amelyet jobbára cigányok laknak, egyre reménytelenebb helyzetben. Külön mérve az ország egyik része felmenne minimum Szlovákia mellé, a másiknak – nem hiszem, hogy lenne Európában párja. Hacsak nem készítenének hasonló statisztikákat Romániában, Bulgáriában, Szlovákiában, Szerbiában is. A cigány vezetőknek meg kellene csinálniuk. Hogy világossá váljék a tét, miközben az országurak vívják a háborúkat.

A magyarok csaknem negyede él szegénységben vagy kirekesztettségben. Borzalmasan sokan. A cigányságnak a háromnegyede. Hangjukat nem halljuk, úgy mennek a semmibe.

Ahogy szinte mindenki, aki itt közösségi fogyasztásra szorul.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lanchaster
2019. május 19. 08:24
"Nem jók az életminőségről szóló mutatói az országnak, de képzeljük el, mi lenne, ha külön kezelnék a cigányságot." De hát állandóan azon óbégat a mi derék cigányaink egy része, hogy ők külön vannak kezelve... Mi lenne itt, ha még hivatalossá is tennék??
Google
2019. május 18. 16:22
De a ciganyok meg hallhattak ugye, Gyurcsany hangjat, amint azt mondta nekik: dolgozni kell, en is azt teszem!
Kétes
2019. május 18. 09:38
Petike! Olvasd el a Puszták népét utána beszéljünk, de ne Orbánról, meg a Trónok harcáról. Fogalmad sincs a kormányzati és a valódi civil, illetve kormányzati programokról. Akik ezekben dolgoznak nem a Trónok harcából kapják az inspirációt.
luisbathhelena
2019. május 17. 23:52
Ahhoz képest hogy a 3. epizódban a teljes dothraki sereg megsemmisült a beözönlő zombik elleni csatában, az 5. részben nagy számban vettek részt Királyvár bevételében :) Hasonló zűrzavart és következetlenséget érzékelek a szerző eszmefutttatásában
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!