A Fidesz tönkre akarja tenni a szabad sajtót

2019. május 03. 17:12

Az illiberális állam a sajtószabadság leépítésével jár.

2019. május 03. 17:12
Magyar Liberális Párt
MTI-OS

„A sajtószabadság világnapján »szívből gratulálunk« Kocsis Máténak, aki a minapi beszédével világossá tette: a Fidesz célja az, hogy legyőzzék a szabad magyar sajtót. Kocsis azt is elmondta, a politikára háborúként tekint, amit meg kell nyerni. Ebben a háborúban akarják tönkre tenni a még független magyar sajtót, amit néven is nevezett a Fidesz képviselője. Kocsis többek között az index.hu-t, a 444.hu-t, a hvg.hu-t, a 24.hu-t is ki akarja csinálni.
 
Sajnos láthatjuk, hogy a Fidesz komolyan beszél: az elmúlt években megszállták többek között az állami médiát, a TV2-t, az Origót, a Figyelőt és a teljes vidéki nyomtatott sajtót. Bedarálták a Népszabadságot, a Heti Választ, több országos rádióállomást és számos egyéb kritikus médiát.
 
Az illiberális állam a sajtószabadság leépítésével és a véleményszabadság súlyos korlátozásával jár – és ezt a kormánypárti képviselők immár nyíltan, büszkén hirdetik. A Magyar Liberális Párt célja, hogy megállítsa a Fidesz további rombolását.”

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2019. május 04. 22:36
"A Fidesz tönkre akarja tenni a szabad sajtót" Tévedés: már gyakorlatilag tönkretette.
Mia szösz
2019. május 04. 19:24
"Az illiberális állam a sajtószabadság leépítésével és a véleményszabadság súlyos korlátozásával jár – és ezt a kormánypárti képviselők immár nyíltan, büszkén hirdetik" Ordas hazugság, amit a "liberálisok" a sajtószabadsággal és a kormánypárti képviselőkkel kapcsolatban írnak. Mit hirdetnek nyíltan és büszkén a kormánypárti képviselők? Mit mondott Orbán Tusnádfürdőn? A következőket: "Az az új állam, amit Magyarországon építünk, illiberális állam, mely nem kizárólag az egyéni érdekekre épít, hanem a közjót tartja a legfontosabbnak és vele együtt tiszteletben tartja a szabadságot, az emberi jogokat, a kulturális értékeket”. Kijelentette, hogy „a munkaalapú társadalom az élősködő társadalmi elit uralmának ellentéte, nem pedig a liberális szabadságjogok felszámolása.” Tetszenek érteni? Az élősködők felszámolása. A szabadságjogok megmaradnak. Bizonyíték rá a liberálisok jelenlegi megszólalása. Még ha minden szavuk hazugság is.
koppany17
2019. május 04. 18:32
Addig sikoltsátok ki magatokból a gyűlöletet, amíg nem jön értetek a fekete autó, mint amikor ti voltatok a zsinórmérték. Vajon megjelenhetett volna egy ilyen cikk a ti időtökben következmények nélkül. A kérdés persze költői, viszont ez a fajta vélemény szabadság az általatok vágyott szép új világban lefejezéssel honorált, mint látjuk a világ képernyőin. Remélem, a nemzet magyar érzelmű része meg tudja ezt gátolni.
balbako_
2019. május 04. 16:31
Kocsis a hazugságokról beszélt. A "szabad sajtó" hazug?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!