Megint címkéznek a hazai liberálisok

2019. április 01. 10:57

Úgy tűnik, a radikális liberálisoknak nem létezik mérsékelt jobboldal, csak a szélsőjobb és az „últrakonzervatívok”.

2019. április 01. 10:57
Szilvay Gergely
Mandiner

„Homofób és fogamzásgátló-ellenes fejeseknek reklámozta Novák Orbán családpolitikáját” – ezzel a címmel ír a hvg arról, hogy március 14-én a washingtoni magyar nagykövetségen Making Families Great Again címmel rendeztek család- és életvédő konferenciát, amelyen részt vett Novák Katalin családügyi államtitkár is. Az esemény lefikázásából a 444 is kivette a részét, „kétes arcoknak” és „keményvonalasoknak” nevezve a résztvevőket.

A hvg-nek és a 444-nek a résztvevők övékével élesen szemben álló elképzeléseivel van bajuk, szerintük például Valerie Huber esetében az a kiemelendő, hogy a nem kívánt terhesség egyetlen biztos elkerülési módjának az önmegtartóztatást tartja. Egyébként Huber Donald Trump jóvoltából az amerikai egészségügyi minisztériumban dolgozik, mint tanácsadó – lehet, hogy a nagykövetségnek inkább ez volt a fontos, de e tisztségét a 444 meg sem említi. (Egyébként ha nincs szex, nincs gyerek, nem kell önmegtartóztató életet élni ahhoz, hogy belássuk azt a közhelyet, valóban az önmegtartóztatás a legbiztosabb módja a nem kívánt terhesség elkerülésének.)

Kathryn Talentóról a 444 számára az a fontos, hogy abortuszellenes aktivista, pedig Talento egyben a Fehér Ház Belpolitikai Tanácsának munkatársa. Ott volt még aztán Mercedes Schlapp, a Fehér Ház stratégiai kommunikációs igazgatója, Tony Perkins, a Családkutató Tanács elnöke, Susan Yoshihara, a Katolikus Családi és Emberi Jogi Intézet alelnöke.

A hvg mindebből azt a következtetést vonta le, hogy Novák „valójában az USA politikai életének meglehetősen kétes/hiperkonzervatív/ciki szereplőivel parolázott”. Tehát

a fél Amerika által vallott konzervatív nézeteket képviselő, magas rangú kormányzati szereplők az USA közéletének kétes szereplői.

A hvg-s logikával persze ezt érthető, minthogy szerintük az egész Trump-jelenség ciki. Szerintem meg nem.

Perkins a hvg szerint „több alkalommal igyekezett párhuzamot vonni a pedofília és a homoszexualitás között”. Nos, ehhez nem kell nagy igyekezet. Egy amerikai tanulmány (K. Freund - R. I. Watson: The Proportions of Heterosexual and Homosexual Pedophiles Among Sex Offenders Against Children - An Exploratory Study, Journal of Sex and Marital Therapy 18) szerint homoszexuálisok körében háromszor nagyobb a hajlam a pedofíliára, és jóval nagyobb a hajlam a visszaeső magatartásra, mint a heteroszexuálisoknál. Vagy: az amerikai papi pedofilbotrányokba keveredett reverendások 90 százaléka fiúkat molesztált, nem lányokat.

A 444 és a hvg a saját radikális liberális álláspontjából kiindulva igyekszik cikinek, vállalhatatlannak és szélsőjobboldalinak beállítani egy rakat embert, akik ha talán ebben-abban tévednek is, egyébként létező és nagy társadalmi csoportokban elfogadott, sokak által követett normákat hirdetnek, és

bevett, szimplán hagyományos konzervatív vagy vallásos álláspontot képviselnek.

Az ilyen álláspontokat a 444 és a hvg típusú lapok csak a saját érdekükből szeretnék szélsőjobboldalinak és vállalhatatlannak beállítani. 

A 444 amúgy idén is lamentál azon, amin szinte minden évben, hogy „oroszbarát homofóbok és szélsőséges abortuszellenesek kongresszusán tart előadást Novák Katalin Veronában”, ami a Családok Világkongresszusa lenne – s amiről évekkel ezelőtt is megírtuk válaszul a 444-nek, hogy Orbánék pusztán szimpla jobboldali-konzervatív-keresztény szervezetekkel dumálnak itt.

Amit a hvg „últrakonzervatívnak”„simán szélsőséges és egyszerűen homofób” álláspontnak nevez, az egy bevett irányzat a jobboldalon. A magyar ballib oldal azonban csak szimplán szeretné szélsőségesnek láttatni, hogy kiírhassa az úgynevezett „demokratikus közbeszédből”, miközben igazából a balos-liberális álláspont az, ami folyamatosan balra csúszik a megállíthatatlan progressziónak köszönhetően.

A hvg és a 444 buborékban élnek, ami egyre inkább rájuk záródik.

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2019. április 02. 07:55
Hagyjuk már a bulvárt!
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2019. április 01. 22:18
orbán seggéból előcincált jobbos, pontosabban semmilyenes média esetében a megintnek meg értelme sincs mert permanensen hazudoznak, de ez nemzeti kincs mióta a szotyi csákó a főnök.
mokány
2019. április 01. 18:11
A magukat liberális sajtónak képzelők, semmiben nem különböznek az egykori szóvjetszférától. Ez arra utal, hogy a mögöttük állók diktatórikus hajlamúak.
sztd
2019. április 01. 16:10
Szerintem le kellene róluk akadni. Pl. a Mandiner elhihetné, hogy sokkal kevesebben olvasának Indexet, ha lenne náluk normálisabb, de HASONLÓ MENNYISÉGŰ HÍRT szolgáltató portál. Ezen kívül pedig fölösleges megírni, hogy a HVG és a 444 véleménybuborákban él, ami egyre inkább rájuk záródik, ugyanis vagy igaz, és akkor aki olvassa, az buborékon kívüli, tehát elszakad tőlük, vagy nem igaz, és akkor meg kár ökörségeket írni. Ráadásul nem hiszem, hogy a szavazók 80%-a 1,5 hónap múlva emlékezni fog arra, hogy volt ez a konferencia, a többeik pedig még kevésbé foglaloznak ezzel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!