Mozgástér

2019. április 05. 10:13

A külföldi hatalmakhoz való igazodás helyett a magyar érdekekhez való igazodás lett a mérvadó.

2019. április 05. 10:13
Kottász Zoltán
Magyar Nemzet

„Magyarország mindeközben, mint mindig, most is a nagyhatalmak sakktáblájának kellős közepén, jelentős ellenszélben lavírozva igyekszik biztos talajt találni magának. A mai geopolitikai kontextusban, a nagyhatalmak fegyverkezési versenye és Európa gyengülése idején ez nem könnyű feladat.

Magyarország ennek ellenére tisztességesen helytáll, sőt, ahogy a – magyar állásponttal egyáltalán nem szimpatizáló – Politico brüsszeli hírportál több alkalommal is megfogalmazta az elmúlt években: az uniós döntéshozatali folyamatokban Magyarország »erején felül teljesít«, vagyis közepes méretű tagországként képes akár a brexit, akár a bevándorlási válság kapcsán meghatározó szerepet játszani.

Mindez nem véletlen, hiszen az elmúlt kilenc évben jelentős szemléletváltás, száznyolcvan fokos fordulat következett be a magyar külpolitikában: a külföldi hatalmakhoz való igazodás helyett a magyar érdekekhez való igazodás lett a mérvadó.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2019. április 06. 18:56
hogy is volt az a berlini, soros ngo-s, stumpfos történet?
civilina
2019. április 05. 13:24
"... az elmúlt kilenc évben jelentős szemléletváltás, száznyolcvan fokos fordulat következett be a magyar külpolitikában..." is - teszem hozzá. Meg az élet minden területére ráerőszakolt laissez-faire szemléletben, a liberálisok vezérlő életfilozófiájában. Kétségbe is vannak esve, mert eljött a lusta, a tehetségtelen, a műveletlen és az unintelligens nyugati ország- és az EU vezetők utolsó órája. Épp' itt lenne az ideje! Nálunk 2010-ben szűnt meg ez a balliberális "varázs", amit gyurcsánynak sikerült csúcsra járatnia. Laissez-faire stílusa mondatta ki vele, hogy másfél, két évig nem csinált semmit. Meglepően szerény volt, mert öt éves regnálása is kevés volt ahhoz, hogy valami érdemit hagyott volna hátra. Az ilyen buta és hasznavehetetlen vezetők tipikus jelmondata, hogy elég csak jókor jó helyen lenni. Akinek meg semmi nem jön össze, annak pedig nincs ingyen ebéd. Emlékszünk rá? Az ilyen emberek az értelmet, a műveltséget és az intelligenciát a gátlástalanságukkal és a nagy pofájukkal helyettesítik. Ld. a német baloldal tanulatlan, bunkó Schulzát is! És hogy ez a gátlástalan, laissez-faire liberális elit ekkora befolyásra és hatalomra szert tehetett, abban elévülhetetlen érdemeket szereztek a velejéig gyáva konzervatívok, akik a saját értékrendjüket sem voltak képesek velük szemben megvédeni. Olyanok is, csak a salakja tudott felszínen maradni, mert a gerincesebbjét a liberálisok retorikailag legyilkolták.
OberEnnsinnen
2019. április 05. 11:57
"az elmúlt kilenc évben jelentős szemléletváltás, száznyolcvan fokos fordulat következett be a magyar külpolitikában:" Ez, ami Magyarországon változás, minden - nem Síp-Dohány utcai országban - napi minimum!
szeekely
2019. április 05. 11:43
Kottaz, Kottaz, Te nem itten kottaztal jo sokat a Mandin anno? Innen indultal, nem Mandi-mami fiacskaja vagy akkor...? Most eppen kinek kottazol es milyen zenet? Mondtal valamit vagy csak a nagy semmit megint? Kakofonia? Lam, pont abba a Magyar Nemzetba irkazol, ami Simicska lelepese ota kormanypartiva zullott. Hja, igy mulik el a vilag dicsosege.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!