Szellemi Menedék

2019. április 02. 20:22

A nehézsúlyú sajtóbefolyással bíró liberális elit igyekszik saját érdekei mentén irányítani a közvéleményt.

2019. április 02. 20:22
Kilényi Márk
Nemes Társadalom

„Nagyszabású, három napos nemzetközi konferenciát szervezett a Matthias Corvinus Collegium a Várkert Bazárban. A rendezvényen számos szaktekintély mellett felszólalt Nicolas Sarkozy, volt francia elnök, valamint a magyar miniszterelnök is. Orbán Viktor beszédében kiemelte- Magyarország kevésbé kedélyes nyugat európai megítélésében kiemelt szerepet játszik a nemzetközi »soft power«, ami becslése szerint 85% körüli liberális túlsúllyal rendelkezik. Megjegyezte– ezzel szemben közép-kelet európában már kiegyensúlyozottabb a helyzet.

Mint Angliában diplomázott, itthon élő fiatal, napról napra szemmel követem a Magyarországgal kapcsolatos külföldi médiavisszhangot, mely egyre kevésbé titkolja vágyvezérelt természetét. A nehézsúlyú sajtóbefolyással bíró liberális elit, látván a hazánkból eredő, az európai népek köreiben továbbgyűrűző, a szuverenitás szerelmét tükröző gondolatok erejét, hatalmát féltve igyekszik saját érdekei mentén irányítani a közvéleményt. Még egy Nagy Britannia súlyú ország eltávolodása– mely döntést migrációval kapcsolatos meglátásai jelentősen befolyásoltak– sem tudta rávenni a szellemi hűbérurakat, hogy szorosan fülükre tapasztott kezüket leengedjék, s az általuk hangosan hirdetett »kritikus gondolkodás« fővesztés terhe melletti bűnét maguk kövessék el.

A konferenicára ellátogató médiaszakemberek közül többen panaszkodtak. A kávészünet kötetlen beszélgetései során kifejtették otthoni tapasztalataikat, különös hangsúlyt fektetve a bürokratikus intézményi hierarchia politikai egyoldalúságára, mely egyszerűen elnyomja, vagy megbélyegzi azokat, akik írásaikban megkérdőjelezik a migráció geopolitikai folyamatának erkölcsi, kulturális, vagy biztonságpolitikai aspektusait. Vannak akik munkahelyüket féltve véleményüket inkább magukba fojtják. Mások szerint számos szerkesztő egyszerűen kiszórja azon cikkeket, melyek nem tükrözik a föderalista fősodrást. Többen már inkább álnéven, kisebb körökbe húzódva, »underground« blogok keretein belül folytatják a véleménynyilvánítást. Egy dolgot mind kiemeltek – kevés ilyesfajta kezdeményezés születik manapság a kontinensen, ahol ennyire őszintén beszélhetnek. „

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luzitanxaver
2019. április 03. 15:38
"A konferenicára ellátogató médiaszakemberek közül többen panaszkodtak. A kávészünet kötetlen beszélgetései során kifejtették otthoni tapasztalataikat, különös hangsúlyt fektetve a bürokratikus intézményi hierarchia politikai egyoldalúságára, mely egyszerűen elnyomja, vagy megbélyegzi azokat, akik írásaikban megkérdőjelezik a migráció geopolitikai folyamatának erkölcsi, kulturális, vagy biztonságpolitikai aspektusait. Vannak akik munkahelyüket féltve véleményüket inkább magukba fojtják. Mások szerint számos szerkesztő egyszerűen kiszórja azon cikkeket, melyek nem tükrözik a föderalista fősodrást. Többen már inkább álnéven, kisebb körökbe húzódva, »underground« blogok keretein belül folytatják a véleménynyilvánítást." Ez pontosan így van. És pontosan arról szólnak a fennen, farizeus módjára hangoztatott "európai értékek" (legalábbis amit annak hazudnak), hogy ez tökéletesen jól is van így, illetve minden probléma abból származik, hogy ez még mindig nem elég. A volt kommunista országok immunrendszere erősebb, mert nálunk még kevés idő telt el ahhoz, hogy ne vegyük észre egy kiépülőfélben lévő totalitárius berendezkedés egyre egyértelműbb és nyilvánvalóbb jegyeit. És ne feledjük: minden totalitárius berendezkedés mosolygós arccal, fényes tekintettel és nemesnek mondott elvekkel érkezik.
Google
2019. április 03. 09:22
Szolasszabadsag=a penzemberek velemenye, haboru egyenlo beke es igy tovabb. Tudjuk, ismerjuk, kikeruljuk!
Kiscsillag
2019. április 03. 08:41
A nagyonmûvelt , "demokratikus" nyugaton ez a cikk meg sem jelenhetne.
Kiscsillag
2019. április 03. 08:38
Ai
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!