Szakmai alapú és nyílt tárgyalásokat, korrekt szakpolitikai irányítást!

2019. április 08. 16:46

Az ITM sorozatosan szegi meg a civilizált tárgyalás elemi szabályait.

2019. április 08. 16:46
Akadémiai Dolgozók Fóruma
Facebook

„Ezzel szemben az elmúlt hónapokban lezajlott átvilágítás eredménye az MTA közleménye szerint az, hogy a kutatóhálózat gyökeres átalakítására nincsen szükség. Az átvilágítás eredményeiről szóló beszámolót az MTA elnöksége 2019. április 16-i ülésén fogja véglegesíteni. Addig egy felelős kormányzati szereplő nem állíthat olyat, ami az MTA által eddig nyilvánosságra hozott átvilágítási eredményeknek alapvetően ellentmond.

Az ITM sorozatosan szegi meg a civilizált tárgyalás elemi szabályait: például semmibe veszi az MTA eljárásrendjét és az átvilágítás eddig nyilvánosságra került eredményeit. Nem meglepő ez, hiszen az ITM a magyar kormány költségvetési szabályait sem tartja be, ugyanis nem folyósítja az MTA kutatóhálózatának jogszabály szerint járó anyagi forrásokat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CharlieKaresz
2019. április 09. 14:20
Úristen milyen tudatlanok vagytok! "A 2025-ben kétszáz éves Magyar Tudományos Akadémia a kutatás mellett olyan feladatokat is ellát, amelyekkel hozzájárul ahhoz, hogy a jövő generációi is megismerhessék hazánk történelmét, irodalmát, hagyományait – gazdagítja a magyarság múltjáról szóló ismereteinket, ápolja a magyar nyelvet, és őrzi a magyar kulturális örökséget." https://mta.hu/hatteranyagok/minden-amit-az-mta-koruli-helyzetrol-tudni-erdemes-109460
Libraman
2019. április 09. 09:05
Te pedig egyszerűen, egy vágyvezérelt, szánalmas lúzer vagy! Három év biztos szopás lesz a részed, sírás és ajvékolás! Megérdemled!:-)))
KannibálTatárÚr
2019. április 08. 22:43
A minap az egyik demokratikus kutatójuk azon filozófálgatott, hogy demokráciában hogyan lehetne leváltani Orbánt. Ez a kutató nem tudja, hogy demokráciában választások vannak...
zakar zoltán béla
2019. április 08. 20:04
Matematika---Fizika----Kémia-.........Biológia---egyéb---művészet---überráció
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!