Az Akadémia három nagy baja

2019. március 29. 11:35

Az akadémiai vitában programozva volt a csalódottak megszólalása.

2019. március 29. 11:35
Tamás Pál
Népszava

„Az akadémiai vitában programozva volt a csalódottak megszólalása. Amennyire látom, az akadémiai elitben is lehetnek egy kompromisszumkísérletnek különböző értelmezései, és természetesen sokan elégedetlenek. De ezek a csoportok még nem érzik úgy, hogy minden elveszett, egyelőre kifizetődőbbnek vélik a fegyelmezett felzárkózást a »főparancsnok«, vagyis az Akadémia elnöke mögé. 

Egyébként, gondolom, az akadémiai vezetésnek is szüksége volt e pontnál valamilyen megegyezésre, mert nem kizárt, hogy a további konfrontáció a bomlást erősítené. De ebben a közegben csak akkor borulna a bili, ha már minden elveszett volna. Épp az egybezárási reflexek pillanatnyi megmaradásából látom, hogy az akadémiai elit, teljes joggal, még nem adta fel. Nincs látható lázadás a főtisztek között.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2019. március 29. 17:42
Palimadár! Az akadémia tagjai valamivel okosabbak meg kompromisszumképesek nálad meg nálatok!! A firkászokból soha nem lesz akadémiai tag/esetleg a prolidiktatúrában parancsra/. Amúgy meg nyugodj meg elvtárs, azt hiszem az Akadémia mentegetésére, a hiszti további szítására senki nem kért fel! Úgy viselkedsz mint a stréber az iskolában.
nyugalom
2019. március 29. 16:45
Ki ez a tudálékos szakértő?
drkovax
2019. március 29. 14:56
Te is "összezársz", amíg az az Akadémia vezetés hozzállása, hogy megvédi a Tátikás intézeteit (pl. téged) akár az utolsó természettudós élete árán is. Akire, amire szükség van az tanítson az egyetemen vagy szerezzen pénzt cégektől, alapítványoktól a kutatásaira, vagy menjen el kapálni. Akinek van mérhető teljesítménye (ezek szinte kizárólag a reáltudományok művelői) meg pályázzanak az állami szükségletek alapján megajánlott pénzekre, kutassanak, de ne legyen méltóságon aluli lehajolni azokért a milliárdokért, amik a tudományos felfedezés gyakorlati hasznosításában rejtőznek (tehát publikáció előtt szabadalmi védelem, mert fordítva nem lehetséges).
Einar
2019. március 29. 13:48
Az Akadémia három nagy baja: Nem tudják, hogy fingjanak, ugorjanak, vagy várják hogy a genderfasz a szájukba repül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!