A Fidesz azonnali hatállyal zárja ki tagjai közül Pócs Jánost!

2019. március 25. 10:51

Felszólítjuk a Fideszt, hogy a nyíltan rasszista, cigánygyűlölő és a roma holokuaszt áldozatainak emlékét is sértő tette miatt azonnali hatállyal zárja ki Pócs Jánost a kormánypárt tagjainak soraiból.

2019. március 25. 10:51
Magyar Liberális Párt
MTI-OS

„A Magyar Liberális Párt közleménye:

A Fidesz azonnali hatállyal zárja ki tagjai közül Pócs Jánost!

A Magyar Liberális Párt megdöbbenéssel értesült arról a napokban előkerült videofelvételről, amelyen Pócs János, a Fidesz országgyűlési képviselője büntetésképpen kazánba zárja egy roma alkalmazottját, égő papírokat dobál be mellé és elégetésével fenyegetődzik. Felszólítjuk a Fideszt, hogy a nyíltan rasszista, cigánygyűlölő és a roma holokuaszt áldozatainak emlékét is sértő tette miatt azonnali hatállyal zárja ki Pócs Jánost a kormánypárt tagjainak soraiból.

A 444-en megjelent írás alapján a felvételen »Pócs János akkori önkormányzati, jelenleg parlamenti képviselő viccelődik azzal, hogy felgyújtja egyik cigány alkalmazottját. A videón a férfi a gyúlékony anyaggal megrakott kazánban guggol, és azt mondja, Pócs dühös rá, amiért megivott egy féldecit. Pócs égő papírlapot rak a kazánba, majd a kiabáló férfire csukja az ajtót, és azt mondja, most majd megtanulja, hogy nem szabad innia«. A felvételen az alábbi párbeszéd is elhangzik: »Azt mondtad, minden cigányt itt égetsz el. Ezen próbálod ki«– mondja a kazánba zárt férfi, mire Pócs azt válaszolja: »Csak azt, amelyikre haragszom«.

A fideszes képviselő elismerte, hogy ő látható a felvételen, semminemű megbánást sem tanúsítva azt is kijelentette, hogy a videót viccnek szánták és ma is újra elkészítené.

A Liberálisok elfogadhatatlannak tartják a rasszizmus, a cigányellenesség minden megnyilatkozási formáját. Pócs Jánosnak az általa készített felvétel uszító szellemiségével, a romák fizikai megsemmisítését kívánatosnak tartó náci szemlélettel együtt el kell tűnnie a közéletből. Amennyiben a Fidesz nem kér bocsánatot a magyarországi roma nemzetiségtől és nem zárja ki azonnali hatállyal tagjai közül a nyíltan rasszista parlamenti képviselőt, azt csak annak jeleként tudjuk értelmezni, hogy a kormánypárt is egyetért a cigányok elégetésének szándékával, közösséget vállal a cigánygyűlölettel és minden morális alapját elveszíti arra, hogy más pártokat rasszistának bélyegezzen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2019. március 26. 14:24
Pocs Janos takarodjon a picsaba a közéletből!! Szemét alak! Dr Orbán Viktor miniszterelnök úr, ha önre várnak, akkor vágja ki a Fideszből!
Biivisz
2019. március 25. 15:52
Na, újabb csomó a kákán! Gratulálok! (Jó sokáig kutattátok!) Remélem, ezen elrágódtok a választásokig !!! Bár, szerintem ez még akkorát sem fog durranni, mint Pócs disznaja! Tudjátok, a "SOROS"! Persze, ki tudja? Lehet, hogy még azt is megéljük, hogy a hitlerbajuszos Sárosdi Lilla rávágja a kazánajtót a pucér Schilling Árpádra. Vagy fordítva! Egyiket sem kívánom magunknak!
1000bocs
2019. március 25. 15:07
Hogyan is nevezte FodorGabi a hajléktalant? "Egy szemét vagy, egy hulladék?" Hagyjuk már Ilonkát, kedves liberálisok. Nálatok kirekesztőbb és fajgyűlölőbb nincs a föld hátán, mire ez a kettős mérce, amikor az internet nem felejt?
Crüwel
2019. március 25. 14:27
Jó lenne egyszer olyat olvasni hogy ez a SeBőFoG párt egyszer pl.csunderliket szólítja fel elhatarolodasra saját magától, - :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!