Brüsszel beismerte, hogy a szír terroristavezérnek is adtak migránskártyát

2019. március 30. 11:28

A migránskártya veszélyezteti Európa biztonságát, mert alkalmas a migráció és a terrorizmus finanszírozására.

2019. március 30. 11:28
Kormányzati Tájékoztatási Központ
MTI-OS

„A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye

Brüsszel beismerte, hogy a szír terroristavezérnek is adtak migránskártyát – reagálás az Európai Bizottság nyilatkozatára.

Brüsszel bevallotta, hogy a szír terroristavezér is kapott migránskártyát. Az Európai Bizottság válaszában elismerte, hogy a gyanú szerint húsz ember lefejezésében részt vevő Hassan F. is kapott migránskártyát és az csak azután lett letiltva, hogy a férfi nem jelent meg a havonta esedékes ellenőrzésen. A Bizottság nyilatkozatát ennek megfelelően beismerésnek tekintjük. A Bizottság azt is elismerte, hogy nem ő ellenőrzi a migránskártyák tulajdonosait, így személyazonosságukról semmit nem tud. 

A magyar kormány kezdettől azon az állásponton van, hogy a migránskártya veszélyezteti Európa biztonságát, mert alkalmas a migráció és a terrorizmus finanszírozására.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vadakat terelő juhász
2019. március 30. 14:07
Mit mond Brüsszel? "Az egyenes válasz erre az, hogy a Bizottság nem tudta, mivel a bankkártyaprogramot nem az Európai Bizottság maga bonyolítja le, hanem az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának Hivatala (UNHCR). Ebben a támogatási formában Görögország által nemzetközi védelemben részesített személyek részesülnek, ennek megfelelően az UNHCR, valamint a görög hatóságok számára ismertek a kártyatulajdonosok. - hívja fel a figyelmet a pénteki közleményében a brüsszeli testület. A bizottság - ahogy azt korábban már többször hangsúlyozta - most is rámutatott: a kártyákat kizárólag Görögországban lehet használni - Európában való továbbutazás esetén tehát nem -, készpénzfelvételre pedig eleve nem alkalmasak. Az Európai Bizottság továbbá azt is közölte, hogy a szóban forgó bankkártyát letiltották, miután Hasszán F. nem jelent meg a havonta történő helyszíni ellenőrzésen. Miután elhagyta Görögországot, a belga és a magyar hatóságok közötti, az Eurojust által koordinált információcserének köszönhetően fény derült a vele szemben fennálló terrorizmusgyanúra, amely miatt végül letartóztatták Magyarországon. A Görögországban működő bankkártyaprogram a jogszerűen ott tartózkodó menekültek ellátásának egyik formája. Annak fényében, hogy az állam amúgy is köteles lenne gondoskodnia az érintettek ellátásáról, a bankkártyák hatékony megoldást jelentenek, ráadásul a készpénzhasználathoz képest jobban ellenőrizhetők, bármikor letilthatók, és használatuk földrajzilag korlátozott."
patkánynak sem nevezhető férgek
2019. március 30. 12:12
Bezzeg, ha egy tendert olyan ember nyer el, aki nem balos, az már maga a diktatúra és fasizmus, igaz, elvtársak? De, hogy egy tömeggyilkos gecit segílyeztek, az rendben van...
Palepoli
2019. március 30. 12:10
Az Index még ebben az ügyben is támadja a kormányt és védi az Európai Bizottságot. Az aljasságuk mérhetetlen.
abcdef
2019. március 30. 11:57
Nem olyan nagy ügy ez, a szektatévében is megmondták a szerdai nap hírében, hogy sokkal jobban zavarja őket a felcsúti kisvasút, mint egy két szűrőn becsusszanó terrorista.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!