Tisztelt Miniszterelnök Úr!

2019. március 11. 09:44

Az Akadémia nem tégla és habarcs.

2019. március 11. 09:44
Akadémiai Dolgozók Fóruma
Facebook

„Tisztelt Miniszterelnök Úr!
258 nyarán, a keresztényüldözések idején, a legnagyobb szorongattatásban II. Sixtus pápa közvetlenül vértanúhalála előtt arra utasította diakónusát, Lőrincet, hogy ossza szét az egyház vagyonát a rászorulók között. Amikor a birodalom tisztviselője alig három napot adott neki, hogy az egyház értékeit átadja, Szent Lőrinc összegyűjtötte a szegényeket és betegeket, és azt mondta: Íme, ők az egyház vagyona, ők az egyház kincsei.
Miniszterelnök Úr! Ön azt mondta, érték nem veszhet el, és az Akadémia vagyona csak az Akadémiát illeti. A miniszter most mégis létében fenyegeti az Akadémiát, és tudósaitól akarja megfosztani azt. Mert melyek az Akadémia értékei, ha nem a kiművelt emberfők? Mi az Akadémia vagyona, ha nem az ötezer ott dolgozó ember és családjuk? Mi lehet a jövője a kiüresített és tudósaitól megfosztott Akadémiának?  Hogyan töltheti be  e vagyon és ezen értékek nélkül nemzeti küldetését, melyre majdnem kétszáz éve alapították?
Miniszterelnök Úr! Az Akadémia nem tégla és habarcs. Nem egy szám a költségvetésben. Nem holt dolgok leltára. 
Az Akadémia mi magunk vagyunk!
Üdvözlettel,
az Akadémiai Dolgozók Fóruma”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2019. március 12. 20:12
Szerintem megint sikerult rálèpni a baloldal tökére :) Azért e nagy ajvékolás mert Okosan megtalálták és el is zártak a hagyományosan a baloldalt erősítő pénz csapot.
istvánkeve
2019. március 12. 12:22
"Az állam én vagyok!" - mondta volt a Napkirály. "Az Akadémia mi vagyunk!" - olvashatom itt.
JMoflicheque
2019. március 12. 10:57
Az akadémia egy csinovnyik, tetszés szerint befolyásolható intézmény. Orbán sem jobb. Szar az egész. Feloszlatni és a nemzet érdekei szerint újjá szervezni olyanná, amilyenné Széchenyi teremtette!
luisbathhelena
2019. március 11. 20:15
Elolvastátok egyáltalán miről szól a kompromisszum? Hogy az MTA és a mindenkori Kormány KÖZÖSEN irányítja kutatóhálózatot. Lesz víz, villany, fizetés, vegyszer. Már dolgozni kéne. Hatékonyan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!