A lányomnak, mielőtt szerelmes lesz

2019. március 06. 20:40

Ha egy férfi nem keresi többet, akkor sajnos azért nem keresi, mert nem akarja. Finoman, de megmondanám neki, hogy a kifogásoknak itt sincs helye.

2019. március 06. 20:40
Ács-Fehér Kinga
20on

„…ne akarjon a rosszfiúból jófiút csinálni. Veszélyes műfaj ez – ebben biztosan rám fog ütni -, sok ezer lány titokban dédelgetett álmai közé tartozik az, hogy a megszelidíthetetlent megszelidítse. Ha valami, akkor ez megérdemelné a trófeát, de mindenképp emlékeztetném rá, hogy pontosan úgy válik tipikus esetté, ha mindenáron kivétel szeretne lenni.

…ne a szavakra, hanem a tettekre koncentráljon. Elmondanám neki azt is, hogy nem szabad hinni a csupa sosemvolt ígéretnek, próbáljon meg kizárólag a tettekre fókuszálni. Senki se beszélje bele magát a bugyijába!

…ami nem megy, azt ne erőltesse. A második, harmadik szakításnál legyen öntudata és lélekereje arra, hogy belássa, ez bizony nem működik. Az exekhez való visszatáncolás nem más, mint időrabló tűzoltás. Ha pedig az a bizonyos szikra nem akar kialakulni a részéről, lépjen tovább és fogadja el, ne hibáztassa magát, és még véletlenül se próbálja magára erőltetni az érzéseket – legyen bármilyen tökéletes is az udvarló.

…ne gyártson kifogásokat. Ha egy férfi nem keresi többet, akkor sajnos azért nem keresi, mert nem akarja. Finoman, de megmondanám neki, hogy a kifogásoknak itt sincs helye. Ha úgy érzi, hogy semmibe veszi a fiú, akkor azt azért érzi úgy, mert úgy is van – nem pedig Oscar-díjat érdemlő színjátszás áll a háttérben. Erőre és öntudatra nevelném a lányom, aki nem fog félni elfogadni a kijózanító, gyakran fájó igazságot sem. Tudom, hogy ő nem lesz az, aki összetéveszti az érdeklődést a közönnyel, a komolyat a komolytalannal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lópitzi
2019. március 09. 23:38
A szerelem múlandó, beszűkült tudatot jelent. Egy kapcsolatban vannak fontosabb dolgok mint a szerelem. Aki nem hiszi járjon utána.
Flagellator1974
2019. március 08. 07:22
Nem fog menni. A csalódásról nem elég beszélni, mert addig csak egy nagyon izgalmas, érdekes történet.
Akitlosz
2019. március 07. 16:08
Mi az a szerelem? Ki találta fel? És minek? A szerelem a természet trükkje a szaporodás elősegítése érdekében. A szerelmesek szívesebben és gyakrabban párzanak egymással, mint a nem szerelmesek. Azon kívül biztosabban és tovább is tartanak ki egymás mellett, mint a nem szerelmesek, ezáltal a gyermekeik azaz a génjeik túlélési esélyei jobbak. Szerelem már akkor is volt, amikor pénz még nem.
Akitlosz
2019. március 07. 15:53
Ez a lényeg, így működik: Мon amour mon ami Toi mon amour, mon ami Quand je rêve c'est de toi Mon amour, mon ami Quand je chante c'est pour toi Mon amour, mon ami Je ne peux vivre sans toi Mon amour, mon ami Et je ne sais pas pourquoi Je n'ai pas connu d'autre garçon que toi Si j'en ai connu je ne m'en souviens pas A quoi bon chercher faire des comparaisons J'ai un coeur qui sait quand il a raison Et puisqu'il a pris ton nom Toi mon amour, mon ami Quand je rêve c'est de toi Mon amour, mon ami Quand je chante c'est pour toi Mon amour, mon ami Je ne peux vivre sans toi Mon amour, mon ami Et je sais très bien pourquoi On ne sait jamais jusqu'où ira l'amour Et moi qui croyais pouvoir t'aimer toujours Oui je t'ai quitté et j'ai beau résister Je chante parfois à d'autres que toi Un peu moins bien chaque fois Toi mon amour, mon ami Quand je rêve c'est de toi Mon amour, mon ami Quand je chante c'est pour toi Mon amour, mon ami Je ne peux vivre sans toi Mon amour, mon ami Et je ne sais pas pourquoi
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!