Óriásplakát-üzenetek: értünk és értem

2019. február 05. 14:36

Sokan vélik úgy, hogy a magyar-magyar megmérettetésnek nem lesz győztese, vesztese pedig újra a felvidéki magyarság lehet.

2019. február 05. 14:36
Száraz Dénes
Ma7.sk

„Élesre váltott a köztársaságielnök-választás kampánya. Számunkra az első fordulóban elsősorban a két magyar jelölt pár(t)harca az érdekes, a többiekkel ráérünk foglalkozni majd a második fordulóban, mivel a magyar államfőjelöltek közül valószínűleg egyikük sem jut tovább a következő fordulóba.

Legutóbb egyszerűbb volt a helyzet, csak az MKP indított magyar jelöltet Bárdos Gyula személyében, a Most-Híd akkor Pavol Hruṧovskyt, a KDH jelöltjét támogatták. Viszont nem örül mindenki egyformán a mostani kibővült magyar választéknak, sokan vélik úgy, hogy a magyar-magyar megmérettetésnek nem lesz győztese, vesztese pedig újra a felvidéki magyarság lehet, mivel a kampány során tovább mérgesedhetnek az ellentétek a két párt és választóik között.

A kampányolás egyik közismert módja az óriásplakátok megjelenése. Előszeretettel élnek a magyar jelöltek is ezzel, útszéli, kétnyelvű üzeneteik elárasztják a régióinkat, egyelőre még hála istennek nem útszéli modorban.

Bugár Béla már a második óriásplakátjával is megjelent, Menyhárt József egyelőre még tartja magát az eredetihez. A vegyespárt elnökének első plakátszövege a politikai pályafutása során szerzett ilyen-olyan tapasztalatokra épít, mert szerinte a jelenlegi helyzetben tapasztalt államfőre van szüksége az országnak.

A 2016-os parlamenti választásokban még a jellemre épített (charakter rozhoduje), de ezt a szlogent most már nem merte megkockáztatni, nehogy nevetségessé váljon a választók szemében az utóbbi néhány év tapasztalata alapján.

Bugár első plakátüzenetére épít a másodikban azzal a különbséggel, hogy ebben már egyértelműen belesulykolja a választókba, hogy ő »A MI ELNÖKÜNK«. Csak így egyszerűen leírva, nem kenceficézve a dolgokat. Más nem rúghat labdába mellette és punktum, tessék elfogadni!

Ez a szinte felszólító módú üzenet teljes mértékben tükrözi Bugár személyiségjegyeit: a rátartiságot, a »kivagyokénséget«, a felsőbbrendűség érzetet, a beképzeltséget és önimádatot, valamint ezekből eredően a vereség méltó módon való elviselésének teljes hiányát. Ez utóbbi 2007-ben, az MKP pártkongresszusát követően már bizonyságot is nyert: nem volt képes elviselni a leváltását, dacból alapított magának egy új pártot, vegyeset, hogy elegen legyenek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyéressy Károly
2019. február 06. 00:09
Bugár rendkívül kártékony. Sértettsége tán odáig visszamegy, amikor Budapesten Duray volt a partner, őt meg észre sem vették.
56október
2019. február 05. 20:52
Sok sikert, szurkolunk!
KannibálTatárÚr
2019. február 05. 18:30
A napokban olvastam vhol, hogy Bugár nem magyar jelölt. Végre rájött.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!