Focicsoda Székelyföldön

2019. február 27. 22:37

A Sepsi OSK szurkolóiként most már azt érezhetjük, szinte nincs lehetetlen.

2019. február 27. 22:37
Farcádi Botond
Háromszék

„Olyan esemény színhelye lesz ma este a sepsiszentgyörgyi Szemerja negyedi stadion, amiről álmodni sem mertünk volna pár évvel korábban: Román Kupa negyeddöntő mérkőzést játszik a Sepsi OSK labdarúgócsapata, melyen a Kolozsvári CFR csapatát, Románia bajnokát, az első liga éllovasát, alighanem az ország legjobb csapatát fogadja.

(...)

De miközben a csodát tanuljuk, egy-egy fontosabb mérföldkőnél talán nem árt picit hátratekinteni – nekünk, nézőknek, szurkolóknak, de klubvezetőknek, edzőknek, játékosoknak is –, felmérni, honnan indultunk, miként jutottunk el oda, hogy most már azt érezhetjük, szinte nincs lehetetlen. Kezdődött minden azzal, hogy Diószegi László nagyot álmodott – de nem tétlenül várta a csodát, hanem cselekedett, kezdeményezett, dolgozott, segítőkre talált. Ha ő és az álma nincs, akkor ma semmi nincs – nem árt ezt tudatosítanunk, valahányszor okkal vagy ok nélkül méltatlankodunk, elégedetlenkedünk, zúgolódunk, túlzott elvárásokat fogalmazunk meg. Aztán azt is látnunk kell, hogy bár e mostani sikersorozatunk a jelenlegi klubvezetéshez, szakmai stábhoz, Eugen Neagoe vezetőedző nevéhez fűződik, azért ne fedjük el azt sem, kinek az irányításával jutottunk el a hazai labdarúgás élvonalába: Valentin Suciu azóta már Csíkszeredában is kisebb csodát valósított meg, kiütve a Dinamo együttesét, és bejuttatva a harmadik ligás csapatot a Román Kupa negyeddöntőjébe. Ha pedig már visszapillantunk, a mostanság méltatlanul mellőzött Hadnagy Attiláról is szólnunk kell, aki korábban az élvonalat hátrahagyva csatlakozott a Sepsi OSK-hoz, és akinek a góljai nélkül nem biztos, hogy megadatik az esély az első ligás szereplésre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
56október
2019. február 28. 08:28
Nincs lehetetlen, a székelyeknek meg még kevésbé. Ismerem őket....
Vainamoinen
2019. február 28. 00:55
Nagyszeru! Drukkolunk Nektek az anyaorszagbol.
KannibálTatárÚr
2019. február 27. 23:15
Foci: Reval Madrid - Barcelona 0-3!!! (Azért Reval, mert bőgött a tehetetlenségtől: reval - bőgött).
my fair lédig
2019. február 27. 22:46
"A Sepsi OSK szurkolóiként most már azt érezhetjük, szinte nincs lehetetlen. " Nincs. Ettől kezdve már akár székely / magyar játékosok is szerepelhetnének a csapatban a sok Hamed, Ibrahima, Ionut és Florin helyett ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!