Az összefogás győzött, de nem nyert senki

2019. január 24. 12:04

Kérdés, hogy a Jobbik-testű, Gyurcsány-lábú leviatán mire lesz képes a Nemzeti Együttműködés Rendszerével szemben.

2019. január 24. 12:04
Tálos Lőrinc
Reflektor blog

„A 2018-as országgyűlési választási eredményei úgy alakultak (kerekítve), hogy a kormánypárt 2,8 millió szavazójára jutott a Jobbik 1,1 milliója, a »régi baloldal« 1 milliója és a »harmadik tömb« 0,7 milliója. A választások eredménye ennek ellenére nem várt módon rendezte át az ellenzéki térfelet. Hiába veszített az összefogáspárt négy év alatt 300 ezer szavazót, részgyőzelme (bő 400 ezerrel több szavazó, mint négy éve az LMP-nek) ellenére a harmadik tömb számolta fel önmagát. Az LMP rövid története során másodszor esett szét az összefogáshoz való viszony mentén, a Momentum jelenlegi vezetése pedig a szocikkal boltol az LMP programjával és volt momentumosokból álló stábbal induló Puzsér Róbert főpolgármester-jelölti támogatása helyett. Jelen állás szerint az összefogás betöltötte azt a szerepet, amelyre kitalálták: sikeresen bedarálta a baloldali nemzedékváltást hirdető új pártokat. 

Az elkövetkező éveket egy erős Jobbik és egy jelentősen meggyengült, de talpon maradt »régi baloldal« együttműködése fogja meghatározni, az LMP és a Momentum által nevelt politikusgeneráció közül pedig azoknak osztanak majd lapot, akik meg tudnak békülni ezzel a helyzettel. Miközben az MSZP politikusa a Jobbik képviselőjének tart bakot, az örök LMP-sek petrezselymet árulnak a táncparkett szélén. Kérdés, hogy a Jobbik-testű, Gyurcsány-lábú leviatán mire lesz képes a Nemzeti Együttműködés Rendszerével szemben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2019. január 25. 12:43
Forradalmárok partikellékekkel. Szerencse, hogy nincs szabad fegyverviselés.
Sandy Catatsu
2019. január 24. 20:04
Eközben Magyarország jobban teljesít! Mindenkit kirúgnak a Szarvasi kávéfőző-gyárból: https://rd.hirkereso.hu/rd/30596145?partner=android
Megtalálta
2019. január 24. 16:32
Nem vagyok benne biztos, hogy az ellenzéket a Leviatánnal lehetne jól ábrázolni. Én inkább az Uroborosz-ra (Ouroboros) szavazok.
balbako_
2019. január 24. 15:36
Ez a választási matekozás rengeteg ember érdekeit sérti. Az ellenzék ugyanis már régen nem akar győzni, mert annyira azért nem hülyék még ők sem! Viszont 4 évig szeretne a parlament melegében csücsülni szép havi gázsiért nulla felelősséggel. Egy közös lista esetén óhatatlanul kihullanak egy csomóan és akkor - még rágondolni is szörnyű - el kéne menni dolgozni. Most az istenadta népről a választókról nem is beszélek. Őket nem kérdezi senki csak föntről megmondják nekik kit kell szeretni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!