2019 is a populisták éve lesz Európában

2019. január 04. 17:24

Ott is a populisták fújják a passzátszelet, ahol nincsenek kormányzati szerepben.

2019. január 04. 17:24
Németh András
HVG

„Európa egy sor országában rendeznek idén parlamenti választásokat, és még ott is a populisták fújják a passzátszelet, ahol nincsenek kormányzati szerepben.

Nem csak a májusi európai parlamenti választásokon várható a populisták további előretörése, hanem az általában jóval nagyobb választói érdeklődést kiváltó nemzeti parlamenti választásokon is. Ez pedig azt jelenti, hogy az idén is folytatódik a hagyományos pártok visszaszorulása, s nacionalisták és a populisták – jobb, illetve baloldaliak – visszavonhatatlanul a politikai mainstream részévé válnak. Ahol pedig nem jutnak a hatalom közelébe, ott a populizmus felé kényszerítik a mérsékeltnek számító pártokat, még ha kivételek is akadnak majd. 

Az utóbbi húsz évben az európai populisták több mint háromszorosára növelték a támogatottságukat: 1998-ban ezek a pártok az összes szavazat hét százalékát kapták, tavaly pedig 26 százalékon álltak, és már 11 országban, köztük Magyarországon is kormányzati szerepet játszanak.Európa egy sor országában rendeznek idén parlamenti választásokat, és még ott is a populisták fújják a passzátszelet, ahol nincsenek kormányzati szerepben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2019. január 07. 14:23
Azt mondja az Yves Cochet, hogy Európában ne szüljenek a nők. - Ez pl nem lesz soha populáris az épeszű popula-k szemében, akik, Magyarországon ugyebár többségben vannak, meg ahogy látom maradnak is . http://www.origo.hu/nagyvilag/20190104-cochet-franciaorszag-muszlimok.html
balsors
2019. január 06. 20:06
Programotok nyíltan nem vállalható ezért is a másik a hibás.
VeTraTa
2019. január 06. 15:05
Valaki nem tudja, hogy mit érez ez a faszi, mikor ezeket lózungokat beleböfögi az éterbe?
Prince of Absurdistan
2019. január 06. 00:09
"Ott is a populisták fújják a passzátszelet, ahol nincsenek kormányzati szerepben. " Hát igen, úgy könnyű, ha magad mögött tudod a választópolgárokat. Velük szemben már jóval nehezebb, talán ti is megtanuljátok egyszer, bár nem hiszem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!