Szereptévesztés

2019. január 25. 07:26

A Fidesz a valódi rendszerváltó párt.

2019. január 25. 07:26
Kiss Gergely
Magyar Idők

„Nem kell különösebb megfigyelőképesség annak észrevételéhez, hogy az ellenzéki pártok valamiben megpróbálják utánozni a Fideszt. Látják, hogy mennyire sikeresen politizálnak, amelynek érvényességét, legitimációját nem tudják semmilyen módon hitelteleníteni.

A Fidesz a valódi rendszerváltó párt. Olyan időszakban kezdte tevékenységét, amikor egy ízig-vérig állampárt uralkodott az országon, a demokrácia pedig nyomokban sem létezett. Ebben az időszakban szerzett magának nevet Orbán Viktor, aki már akkor beírta magát a történelemkönyvekbe. Mit látunk most?

Most a balliberális pártok, szervezetek kiáltanak diktatúrát, és próbálják átvenni azokat a szólamokat, amellyel anno a Fidesz támadta a szocialista rezsimet.

A jelenlegi kormányzást nevezik rezsimnek, és a köztársaság kikiáltását követelik. Mintha Magyarországnak 1989 óta nem ez lenne az államformája.

Szinte semmi mást nem tudnak fújni, mint hogy nincs hazánkban demokrácia, minden állami és jogi intézményt bekebeleztek a kormánypártok. Ezt a mondanivalót exportálják az unióba is, ahol megtalálják hozzá a brüsszeli szövetségeseiket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2019. január 28. 00:53
"A Fidesz a valódi rendszerváltó párt." - írja. Kedves Szerző! Volt egy film, amiben elhangzott egy vicc. Amikor a párttitkár körbevezeti az egyszerű vidéki mamáját a villájában, büszkén mutatva a kor legmodernebb berendezését, burkolatokat, gépészetet, luxus berendezést, medencét stb., a végén kérdi, hogy "na, hogy tetszik?". Mire a mama:"Szép, szép, kisfiam... De mi lesz, ha majd visszajönnek a kommunisták?" Szóval? Mi lesz magával? Ha újra lesz demokrácia, jogállam, szabad sajtó? És még villája sincs...
Robur
2019. január 26. 16:28
Így van! A liberális FIDESZ!
írmag
2019. január 25. 22:40
A mocskos és ocsmány privatizálás teljesen elkábította őket, kommunista urizálás szerepjátéka mellett nem tudják eldönteni, hová tartoznak. Burzsuj, vagy tőkés proletár, ezekben a fogalmakban tudnak csak gondolkodni a mindentudásuk túljátékában.
Akitlosz
2019. január 25. 22:00
Rendszerváltás Magyarországon utoljára 1946-ban volt, ez is jelzi, hogy a Fidesz nem rendszerváltó párt. 1. Köztársaság Magyarországon 1946. óta van - akárhányadiknak is sorszámozzák egyesek a sok köztársaságot, attól még az összes köztársaság - tehát ez is jelzi, hogy 1989-ben nem történt rendszerváltás. 2. A kommunista alkotmány, az 1949. évi XX. törvény 2011-ig volt érvényben. Ez is jelzi, hogy 1989-ben nem történt rendszerváltás. 3. Az új Fideszes alkotmány 2012-ben sem változtatott a rendszeren, csupán csak újrafogalmazta a régi posztkommunista alkotmányt, de a rendszer ugyanaz maradt. 4. A kommunista diktatúra állampártja ma is jogfolytonosan működik, bent ül a parlamentben és három cikluson át kormányzott is 1990. óta. Ez is jelzi, hogy 1989-ben nem történt rendszerváltás. 5. A korábbi rendszer támogatóinak, fenntartóinak a hajuk szála sem görbült meg, nem lettek felelősségre vonva. Ez is jelzi, hogy 1989-ben nem történt rendszerváltás. Amikor tényleg rendszerváltás volt az eddigi utolsó világháború után, akkor a régi rendszer embereit üldözik máig is, akár 150 éves korukig is, akár ha csak szakácsok vagy csak gyerekek voltak akkor, akkor is. 1989-ben ugyan tényleg elkezdődött valami, de nem fejeződött be, kisiklott, mert kisiklatták. 1989-ben az volt a narratíva, hogy a kommunista alkotmány által meghozott alkotmánymódosítás csak ideiglenes jellegű, csak a pár éves átmeneti időszakra szól az alkotmányozó nemzetgyűlés összehívásáig. Álmukban nem gondolták volna akkor a kommunisták, hogy 2011-ig érvényben marad a művük, a legtovább az összes volt kommunista ország közül. Alkotmányozó nemzetgyűlés persze soha nem lett összehívva, azóta sem. A Fidesz nem győz kétharmadozni, de csak annyit mert megtenni, hogy újrafogalmazta a régi kommunista alkotmányt, továbbra is rendszerváltás nélkül. Csupán még a vármegye szó használatától is elálltak, amikor a vörösök ezért rájuk szóltak. Még lenne mit írni, de szerintem ennyi is elég, sőt még sok is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!