Sci-fi kategóriájú szóbeli kérdés

2018. december 03. 20:51

Az Országgyűlésben új, sajátos parlamenti műfajt ismerhettünk meg.

2018. december 03. 20:51
Orbán Balázs
Orbán Balázs
Facebook

„A mai napon az Országgyűlésben új, sajátos parlamenti műfajt ismerhettünk meg: a sci-fi kategóriájú szóbeli kérdést. Ugyanis Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője az MSZP által a háttérből irányított avatarként a 4-es metróval kapcsolatosan tett fel szóbeli kérdést.

Mivel – ahogy az az OLAF-jelentésben is szerepelt – a 4-es metró botrány az elcsalt 167 milliárd forinttal minden idők legnagyobb korrupciós ügyének tekinthető, érthető, hogy nem az azért felelős szocialisták próbálták a felelősséget másra kenni, hanem a Párbeszéd.

Ennek a szerepnek a felvállalása természetesen politikailag kifizetődő lehet a párt számára, hiszen a hírek szerint, ahogy a korábbi választáson is együtt indultak az MSZP-vel, a következő választásokon is így fognak tenni. Ízlés kérdése, de azért az még így is kellemetlen, ha a bukott baloldali városvezetés és szocialista kormány rángatja így joystickkel az embert...

A 4-es metróval kapcsolatosan azonban fontos hangsúlyozni, hogy egy rendkívül súlyos ügyről van szó, és ahogy azt többször elmondtuk, a visszaélések kapcsán büntetőeljárás is folyamatban van. A Kormány az ügyben csupán annyit tud tenni, hogy mindenben támogatja a hatóságok munkáját, valamint, annyit tehetett, hogy befejezte azt a beruházást, amely a korábbi főpolgármesternek és a szocialista kormánynak köszönhetően évtizedekig húzódott.

A korábbi állapotokkal és sikertelenséggel szemben a jelenlegi Kormány 2010 óta 2100 milliárdot költött Budapest-fejlesztésre, ebből 700 milliárdot csak közlekedésfejlesztésre. Ez a folyamat az elkövetkező években is tovább folytatódik, ehhez kérjük a budapestiek, illetve a képviselőtársak támogatását!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. december 03. 22:11
Igen. És? Ez nem új trükk, a Fidesz is régóta alkalmazza. Ugyanerre használja a KDNP-t. A számára akármiért picit is kellemetlen ötleteket a KDNP-vel adatja elő. Miközben ugye a KDNP nem valódi párt, nincsenek saját ötletei, éppen erre is van kitalálva. Persze főleg arra, hogy dupla annyi kormánypárti frakció, kormánypárti felszólaló és beszéd legyen a parlamentben, dupla annyi frakciópénzzel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!