3 érv amellett, hogy miért ne posztolj a gyerekről

2018. december 23. 11:23

Te leszel az oka annak, ha bántják – vagy ha hátrány éri.

2018. december 23. 11:23
Gyurkó Szilvia
WMN

„3. érv: Te leszel az oka annak, ha bántják – vagy ha hátrány éri

Ami egy felnőttnek vicces, cuki és kedves, az egy kisgyereknek lehet, hogy nem az. Sőt, az is lehet, hogy épp az ellenkezője: ciki, bántó és kínos. Ha ma nem az, akkor lehet, hogy pár év múlva az lesz. Csakhogy ha egy fotó vagy történet már kikerült, akkor a szülő semmit nem tehet annak érdekében, hogy azt visszahívja, vagy azért, hogy kontrollálja, mi történik azzal a felvétellel.

Aminek helye van egy családi fotóalbumban, annak jó eséllyel semmi keresnivalója egy nyilvános posztban, mert ha öt perc múlva az iskolai zárt csoportban landol, akkor jó eséllyel a gyerekünk másnap – vagy a téli szünet után – a suliban nehéz helyzetbe kerül.

»Milyen édes, ahogy maszatos szájjal eszi a bejglit!« Katt. Már megy is ki kép Instára, jönnek is rá szépen a lájkok a mi harmincas–negyvenes ismerőseinktől, csakhogy ott van egy olyan letöltés vagy készül egy képernyőfotó, amit nem is látunk, amit nem tudunk megakadályozni, de amivel ez kiköt egy osztálytársnál, aki ízekre szedi a gyerekünket… Brrrrrrr. 

Ha aggódsz azért, hogy a gyerekedet éri-e internetes zaklatás, akkor először is törölj le minden felvételt, amit valaha róla posztoltál, és még a vele kapcsolatos történeteket, anekdotákat is jó, ha csak a tényleg közeli, a gyereket jól ismerő barátaid látják.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik