Már a Polgármesterek Migrációs Tanácsát is létrehozták

2018. december 30. 10:39

A hanyatló Európa jelenlegi vezetői mindent megtesznek a nemzetállamok gyengítéséért.

2018. december 30. 10:39
Csath Magdolna
Magyar Idők

„Ennek jegyében szervezték meg a polgármesterek globális parlamentjét 2018 októberében Bristolban, amelyen hat kontinensről több mint nyolcvan polgármester vett részt. A konferencia zárásaként született meg a Bristoli nyilatkozat 2018, amelynek legfontosabb üzenete így hangzott: »A világ polgárainak globális kormányzásra van szükségük, amelyben a városok és a nemzetközi hálózatok a nemzetek vezetőivel egyenlő szerepet kapva alakíthatják a globális politikákat.«

December 18-át pedig kinevezték nemzetközi migránsnapnak. Az üzenet egyértelmű és világos. Szó sincs benne a háborús menekültek megsegítéséről, a lényeg a globalizáció egy magasabb szintjének elérése, amelyben a nemzetállamok jelentősége visszaszorul, és az új világrendet globális kormányok alakítják. Nyilvánvalóan az első perctől kezdve ez volt a valódi cél, a migránsokkal és menekültekkel kapcsolatos többértelmű üzenetek pedig a látszatot képviselték.

A hanyatló Európa jelenlegi vezetői maguk is beszálltak ebbe a látszatkeltésbe, és mindent megtesznek a nemzetállamok gyengítéséért. Ilyen kezdeményezések az EU általi határőrizet, a közös költségvetés és a többi, egymást érő ötlet, amelyek a nemzetállamoktól akarnak elvonni hatásköröket, átcsoportosítva azokat Brüsszelnek. A szomorú valóság az, hogy miközben Brüsszel az egyre erőltetettebb centralizáció­ért küzd, senki nem foglalkozik azzal a problémával, hogy az EU gazdasága egyre kevéssé innovatív, az állampolgárok csalódottak, nem látnak vonzó európai jövőképet. Lelkesedés hiányában a munkahelyeken is alacsonyabb a teljesítményszint, mint lehetne.

A New York-i székhelyű Gallup jelentése szerint Nyugat-Európában a munkavállalók csupán 15 százaléka érzi jól magát a munkahelyén, miközben egyes országokban jelentős a munkanélküliség. Európa nemzetközi versenyképessége folyamatosan gyengül. Ezeknek a problémáknak a megoldására azonban már nem futja az EU-vezetők energiáiból. Pedig a gazdasági versenyben lemaradó unió más területeken is le fog csúszni: nem tudja biztosítani a korábbi életszínvonalat és életminőséget, ezért elveszítheti a legjobb szakembereit, ami szintén további lecsúszást idéz elő. Ideje volna, hogy az uniónak innovatív, jövőorientált, a lakosságnak jövőképet felmutatni tudó vezetői legyenek!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
afterall33
2018. december 31. 17:06
Aszongya a Magdolna, hogy Lengyelország is egyike a migrációt ellenző kevés országnak. Én meg azt olvasom lépten -nyomon, hogy ottan az ukrán migráncsok létszáma lassan a két millót közelíti. Most akkor mi van? Arról a cca ugyanennyi(vagy több) lengyelről nem is beszélve, akik szintén migráncskenyeret esznek valahol Európában. Gondolom ők szintén nem ellenzik a migrációt. Bonya ügyek ezek...
panyigai péter
2018. december 31. 10:42
"Ideje volna, hogy az uniónak innovatív, jövőorientált, a lakosságnak jövőképet felmutatni tudó vezetői legyenek!” Hogy merheti ezt a Magyar Időkben leírni a szerző? Hogy mehetett át?
Mbear
2018. december 31. 09:26
Ez az európa már cirka 70 éve haldoklik, mióta kommunista kormányok vannak Magyarországon...
kaltran
2018. december 31. 08:55
Olyan ez mint egy rossz sci-fi. A világ gazdasági és pénzügyi urai nem lennének azok akik, ha nem találták volna ki az egyesült Föld elméletét, természetesen nem az éhező ruandai kisleány javát előmozdítandó, hanem hájas seggüket még hályasabbra kenegetendő (némi isiász még belefér). Milyen zseniális ez a terv. A kormányok és a "demokrácia" csak játssza a maga hülye szabályait, választásokon válasszon vezetőket, hogy aztán a paraván mögött gemütlich kávékavargatás közben a polgármesterek tanácsa, a városi elöljárók és egyéb jófajta kitalált (és természetesen megszervezett-tervezett vezetésű) bélyegygűjtő klubok (NGO-k) röhögve elküldjék őket melegebb éghajlatra. Nincs messze az idő, mikor a Soros féle alapítványok és masszázsszalonok magánhadsereget alakítanak és elfoglalják Elon Musk rakétagyártó üzemeit, hogy jó előre biztosítsák menekülési útvonalukat a Holdra, Marsra - persze ők maguk fogják kelteni azokat a borzalmakat melyek miatt menekülniük kell. Jó estét, jó szurkolást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!