Berlin, a streetfood-paradicsom

2018. november 01. 13:31

Berlin, Németország multikulturális fővárosa, ételválaszték szempontjából is rendkívül sokszínű. A metropolisz utcáit járva, szinte minden ország gasztronómiai kultúrája felfedezhető, a török kebabostól a vietnami pho levesig.

2018. november 01. 13:31
Füleki Boglárka
Nyúz

„Berlin, Németország multikulturális fővárosa, ételválaszték szempontjából is rendkívül sokszínű. A metropolisz utcáit járva, szinte minden ország gasztronómiai kultúrája felfedezhető, a török kebabostól a vietnami pho levesig. Mindenki megtalálja a kedvéhez és ízléséhez tökéletesen passzoló helyet, mi sem bizonyítja jobban, hogy a vendéglátóhelyek, legyen az menő étterem vagy csak egy lakókocsiból kialakított kifőzde, egész nap óriási embertömegeket vonzanak. Turistaként természetesen a legjobban a helyi ételek, érdekességek keltették fel az érdeklődésem.

Pékség-sokk
Már rögtön a reptéren feltűnt, hogy Berlinben minden utcában legalább 5-6 pékség, péksütis bódé található. Ez még önmagában nem is lenne olyan különleges, de ezek a termékek isteni finomak voltak. Nem száradtak meg a megvétel után pár órával, és elég laktatónak is bizonyultak. A fantasztikus illatuk és látványuk mindennap többszöri bűnözésre sarkallt. Persze a jóból is megárt a sok(k). A negyedik nap végére már nem tudtam hova nézni, ahol ne pékárut láttam volna, és az örök rejtély: Hogyan maradnak vékonyak a németek ennyi nyalánkság mellett?

Currywurst, a legnépszerűbb német falatka
Méltán a leghíresebb és legízletesebb német étel, és nem csak azért mondom, mert a legtipikusabb helyi fogásokra ezt szokás mondani, hanem mert tényleg így van. Gondolom, ti is ismeritek azt az érzést, amikor annyira akarjátok, hogy egy-egy agyonsztárolt specialitás, amelyet már tűkön ülve vártok, igazán finom legyen, és sajnos mégis csalódást okoz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2018. november 04. 10:21
Lehet ott valahol sülttököt kapni az utcán. Gyerekkorom édes emléke Budapeströl...
öszödibeszéd
2018. november 04. 05:05
Ha Pho leves, akkor Hu Lu Lu Akácfa utca :) De nagyon finomak a thai levesek is a Padtaiban. Meg anyám magyar levesei - helyben.
Sundabunda
2018. november 02. 17:03
Berlin addig volt szuper, amig a Fal allt , utana mar semmi mas nem mardt, mint egy csomo mocskos arab, neger , pakisztani etc. Hanyinger a valamikori boho Kreuzberg-ben vegigsetalni es latni ezt a tengernyi mocskot. A nemetek pedig nagy többsegben elhizottak , nem ertem a szerzö honnan veszi a butacska adatait, eleg az utcara kimenni . Nemetorszag nem a gasztro hely, akarsz jokat enni , maradj otthon ,vagy Ausztriaban ill.Olaszorszagban zabalj.
z.kovacs
2018. november 02. 14:40
Az egyik legszigorúbb bevándorláspolitikával rendelkező Hong Kong streetfood-paradicsom. A 92 %-os kínai lakosságával etnikailag homogén társadalomnak tekinthető. Semmi multi-kulti blabla és ennek ellenére jól működik. Vagy talán éppen azért. Láttam, mert éltem ott. Jobb ott a helyzet, mint amit itt Németországban tapasztalok, ahol most élek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!