Merkelland, Auszlenderland

2018. október 03. 08:39

Étvágyat kelt, ellenállást növel és elmélyíti a drámát.

2018. október 03. 08:39
Tamáska Péter
Magyar Hírlap

„A brüsszeli történet lényege című írásában Schmidt Mária történészként más következtetésre jut, mint Stein. Szerinte az a szűk hatalmi csoport, amelyet a kancellár asszony képvisel, az unión keresztül próbál meg kísérletet tenni Európa »németizálására«. Ez a harmadik kísérlet lenne erre a történelem tanítása szerint, hitleri étvággyal. Magyarország és Orbán Viktor megbélyegzése az unióban tehát azért volt fontos, hogy a Merkel fémjelezte hatalmi elit példát statuáljon. Én inkább a Junge Freiheit szerkesztőjének adok igazat: Merkel a bukás felé halad. (A hitleri hasonlat annyiban igaz, hogy Merkel is romokat hagy majd maga után.)

Az unió pedig hazánkkal szemben valóban súlyos politikai hibát követett el, hiszen fél rendszabályt hozott, nem gondolva arra, hogy az erőszak kicsiben való alkalmazása ugyanakkora felzúdulást okozhat, mint nagyméretű használata. Az elégtelen erőszak – s ez a merkeli biztonságpolitika lényegéhez tartozik – csak étvágyat kelt, ellenállást növel és elmélyíti a drámát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2018. október 03. 15:06
Ez a fazon a Tamáska Mária rokona? Vagyis Kádár-közeli?
Senye Péter
2018. október 03. 09:45
A 'hitleri étvágy' mellé annak idején szövetséges szerzés képessége is tartozott, Merkel eddig nagyon biztos volt egyedül kézben tartott hatalmi pozíciójában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!