Julianna királynőtől Judith Sargentiniig

2018. október 03. 08:24

Hollandia a Judith Sargentiniké lett.

2018. október 03. 08:24
Szöőr Anna
Magyar Idők

„Sétáltam és sétáltam, érezni akartam a magyarokat igencsak kedvelő és támogató Julianna királynő országának hangulatát. De hamarosan be kellett látnom, hogy Hollandia a Judith Sargentiniké lett. A sikátorokban bóklászva már lényegesen több muszlim emberrel találkoztam, mint a csatornaparti elit kávéházban. Egyiküket megkérdeztem, hogy hol találok Van Gogh-festményeket Amszterdamban. Kár, hogy nem kötöttem nagy összegű fogadást még Magyarországon arra, hogy a bevándorlók vajon tudják-e, hogy ki az a Van Gogh.

Szeretnék elmarasztaló jelentést írni a rabszolgasorban élő prostituáltak, az elnemtelenített gyermekek emberi jogainak védelméért, valamint a hajdanán virágzó reformáció és az Európa művészettörténetét meghatározó holland kulturális értékek fennmaradásáért. Magyarként vajon megtehetem?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2018. október 03. 20:04
„HA KIKAPCSOLOD A MIKROFONT, MESÉLEK” – ANTISZEMITIZMUS HOLLANDIÁBAN Írta: Veszprémy László Bernát , Szombat- 2017-06-30
I_Isti
2018. október 03. 15:31
Egyszer, a múlt század nyolcvanas évei közepén ráléptem véletlenül egy holland öregasszony lábára. Arra a megverő arcra máig emlékszem, meg arra, hogy azt mondta: “polish”. Akkoriban még a polishok voltak a bevándorlók...
duzur
2018. október 03. 12:11
Maradtak még egyáltalán magyarok Hollandiában? Vagy már mind visszatért Magyarországra?
Pelso j.
2018. október 03. 11:02
Minek mész oda? Írhatnál a felső szabolcsi falvakról is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!