30 évet a 30 évért!

2018. október 02. 17:04

Távoznia kell a kormányfői posztról a korrupt Orbánnak!

2018. október 02. 17:04
Jobbik
Közlemény

„A Jobbik tegnap hivatali vesztegetés és hivatali vesztegetés elfogadása miatt tett feljelentést annak kapcsán, hogy Orbán Viktor méregdrága ajándékokat (magánrepülős luxusutazásokat) fogad el olyan kormányközeli oligarcháktól (legutóbb éppen Garancsi Istvántól), akik sok milliárdos állami és uniós megrendeléseket kapnak az ő kormányzása idején - jelentette be Pintér Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője.
Ismert, a miniszterelnök bevallása szerint 30 éve így megy ez nála, tegnap a parlamentben erről beismerő vallomást is tett. Emiatt Pintér Tamás feljelentés-kiegészítést is eljuttatott a Legfőbb Ügyészség felé. Az ellenzéki politikus emlékeztetett, hogy még nyáron írásbeli kérdést intézett Orbánhoz arról, ki fizette a luxusutazásait. Kérdésére akkor Dömötör Csaba államtitkár azt válaszolta, hogy az utakat Orbán Viktor saját pénzéből tette meg. Ez a válasz gyanús volt, hiszen hivatalosan elismert megtakarításai mellett ezt nem tehette volna meg a kormányfő - mondta Pintér Tamás, majd felidézte Havasi Bertalannak, a miniszterelnök sajtófőnökének múlt heti nyilatkozatát, amely egészen másról szólt: valójában Garancsi István, a Market Építő Zrt. tulajdonosa fizette az egyik ilyen luxusutat.

30 évet a 30 évért! - ez a Jobbik filozófiája, ez alapján született meg a feljelentés is - hangsúlyozta a legerősebb ellenzéki párt képviselője. Az ügyben Orbán Viktornak azonnali kérdést feltevő Szilágyi György jobbikos politikus arról beszélt, szégyenteljes, hogy még a megbánás legkisebb jelét sem lehetett látni a kormányfőn, aki ígérete szerint a jövőben is el fog fogadni ilyen ajándékokat. Orbán az elmúlt 30 év korrupciós mocsarában szocializálódott, amin nem is kíván változtatni. Egy ilyen kijelentés után a világ bármely pontján távoznia kéne a posztjáról a kormányfőnek - jegyezte meg Szilágyi György.”

(MTI-OS)

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2018. október 04. 11:02
A nyugati normák szerint távoznia kellene, úgy mint Christian Wulff német köztársasági elnök. https://hu.wikipedia.org/wiki/Christian_Wulff ".......Az elnökre 2011. december 13-ától kezdve több ügyből kifolyólag a gyanú árnyéka vetült. Ezek alapján 2007-ben, még Alsó-Szászország miniszterelnökeként tiltott adományokat fogadott el. A további vádak egy igen kedvező magánkölcsönről, az állami pénzből fizetett nagyszabású lobbista rendezvényekről és a botrányt kirobbantó Bild című napilap megfenyegetéséről szólnak........." A NER a nyugati normákon kívül van, és az illiberális rendszer is. Nincs mód visszahívni.
Béna Géza
2018. október 04. 09:01
Mit szeretnétek ? jó lenne ha a Viktor szamárháton közlekedne és és valamilyen lepukkant no go zóna sátrában tengetné a mindennapjait mindenki megelégedésére !
Akitlosz
2018. október 03. 21:11
Jól lezüllött a Jobbik. Már nem tudnak semmi többet, mint a vörösök.
Amerigo
2018. október 03. 20:52
A kettőskeresztes logóju párt# MKP+NYKP! A kopasz meg karlenditős felvisitanak a sírjukban!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!