Keményvonalasok

2018. október 08. 19:25

Nem köthetünk hamis kompromisszumokat, ha bárki a papságon belül gátlástalanul molesztált egy gyermeket, egy férfit vagy egy nőt. Egy ilyen ember nem térhet vissza az oltárhoz.

2018. október 08. 19:25
Gerhard Müller
Katolikus Válasz

„A pápa sohasem indokolta a munkatársaim elbocsájtását, ahogy az enyémet se. De ezekről az emberekről és magamról is azt mondhatom, hogy mindig szabályosan jártunk el. Nagyon szigorúak voltunk, nagyon világosak. Nem köthetünk hamis kompromisszumokat, ha bárki a papságon belül gátlástalanul molesztált egy gyermeket, egy férfit vagy egy nőt. Egy ilyen ember nem térhet vissza az oltárhoz, laicizálni kell őt. Időnként ezt a hozzáállást egyesek nem fogadták túlzottan jól – bíborosok, püspökök a római kúrián.

De ezzel összefüggésben azt is elmondhatom, hogy Amerikában Wuerl bíboros ebben mindig az én oldalamon állt, vagyis hogy erős és nagyon igazságos választ adjunk a szexuális visszaélésekre. Voltak azonban más bíborosok, akiknek a neve meglehetős nyilvánosságot kapott, akik az enyhébb vonalat képviselték. Mi voltunk a keményvonalasok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik