Erdély Romániával való egyesülése nem „európai ünnep”

2018. október 25. 11:34

Nem lehet európai ünnep olyan nap, amikor egy mai tagállam jelentős területi és lakosságbeli veszteséget szenvedett egy másik mai tagállammal szemben.

2018. október 25. 11:34
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Facebook

„Erdély Romániával való egyesülése nem »európai ünnep«!

Aradi születésű dédnagyapám, Dr. Kuncz Ödön a kolozsvári egyetem jogi karán tanult, majd tanított 1918-ig. A román megszállás alatt kirúgták, a házát elvették, és december 24-én egy marhavagonban menekült át családjával Budapestre, ahol később a mai ELTE jogi karának dékánja lett. (A lenti képen a róla elnevezett teremben jártam, Kolozsváron.)

Üdvözöljük, hogy Jean-Claude Juncker támogatja Románia csatlakozását a schengeni övezethez; ez ugyanis az összes térségbeli állam jólétére pozitív hatással lenne. 

Azt ugyanakkor a Momentum tagjaiként rossz döntésnek és a magyarokra nézve rendkívül sértőnek gondoljuk, hogy Erdély Romániával való egyesülésének ünnepét (december 1-jét) »európai ünnepnek« nevezte. Véleményünk szerint nem lehet európai ünnep olyan nap, amikor egy mai tagállam jelentős területi és lakosságbeli veszteséget szenvedett egy másik mai tagállammal szemben. Hibásnak és rossz iránynak tartanánk, ha egy ilyen napra közös európai ünnepként tekintene az európai család. Ahogy Elzász elcsatolása sem lehet közös európai ünnep, úgy Erdélyé sem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Béna Géza
2018. október 27. 10:39
Fáj az igazság amint látom még így sem akarjuk tudomásul venni hogy ez európa.Ha a magyarokról van szó értelmét veszti az igazság demokrácia szabadság ezek a fogalmak mindenkire érvényesek kivéve a magyarokat !!!!!
catalina9
2018. október 26. 10:29
Erdély Romániával való egyesülése nem „európai ünnep” az európai Fekete-Győr: "Guy Verhofstadt számomra szimpatikus, közel áll hozzám az ő attitűdje és az Európai Unióhoz való hozzáállása," hányadék a hányadékhoz..
kereszteszent
2018. október 25. 20:18
Na, Fegyőrnek igaza van. Meghasad az elmém ettől a tapasztalattól. :-P
henrihenri
2018. október 25. 17:27
Seggfej olimpikon fegyőr, most nagyot mentél mi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!