Talán Krisztus az Ő helytartója számára láthatatlanná vált?

2018. október 05. 15:28

Péter utódja nemcsak nem látja az Urat, aki a hajót biztos kézzel irányítja, de úgy tűnik, nem áll szándékában felébreszteni a hajóorrban alvó Jézust sem.

2018. október 05. 15:28
Carlo Maria Vigano
Katolikus Válasz

„Megemlékezvén az 1992. április 26-án történt püspökké szentelésemről, amelyet Szent II. János Pál szolgáltatott ki nekem, ezt a képet választottam a velencei Szent Márk Bazilika egyik mozaikjából. A vihar lecsendesítésének csodáját jeleníti meg. Megdöbbentett, hogy Péter vízen hánykolódó hajójában Jézus alakját kétszer ábrázolták. Jézus a hajó orrában mélyen alszik, miközben Péter próbálja felébreszteni Őt: »Mester, nem törődsz vele, hogy elveszünk?« Eközben a rémült apostolok, mind másfelé figyelve, nem veszik észre, hogy Jézus ott áll mögöttük, megáldja őket, és biztos kézzel irányítja a hajót: »Fölkelt, parancsolt a szélnek, és utasította a tavat: 'Csendesedj! Némulj el!' ... azután hozzájuk fordult: 'Miért féltek ennyire? Még mindig nincs bennetek hit?« (Mk 4,38-40).

A jelenet nagyon időszerű, amennyiben az Egyházat abban óriási viharban ábrázolja, amelyen ezekben a pillanatokban keresztülmegy, egy lényeges különbséggel: Péter utódja nemcsak nem látja az Urat, aki a hajót biztos kézzel irányítja, de úgy tűnik, nem áll szándékában felébreszteni a hajóorrban alvó Jézust sem.

Talán Krisztus az Ő helytartója számára láthatatlanná vált? Talán ő arra szenved el kísértést, hogy az egyedüli Mesterünk és Urunk helyettesítője legyen?

A hajót teljesen az Úr irányítja!

Krisztus, az Igazság, legyen mindig a fény az utunkon!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2018. október 07. 23:15
Akit érdekel; https://www.youtube.com/watch?v=afUavsmM2F8
brabant89
2018. október 07. 13:04
Pajti, mikor volt látható? :)))
puszika
2018. október 07. 11:19
Érsek Úr! TISZTA ÉS VILÁGOS AMIT SZÁMUNKRA MONDANI AKAR!!! ÉRTJÜK ÉS EGYETÉRTÜNK!!!!
Bell & Sebastian
2018. október 06. 23:09
A pápaság funkciója dióhéjban: jel és főpásztor. Ezen felül nem kell beleképzelni olyasmit, ami nincs, sosem volt és nem is lesz. Azt gondolom, az a kovász, ami nélkül is van kenyér. De képes megkeleszteni még azt is, amire itt ne is tessenek gondolni. Személyes üdvösségével felel mindazért, mint bárki más, amit gondol, mond vagy tesz, mulaszt. Itt a hangsúly a bárki máson van, és nem a pápán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!