Tudjátok mi hiányzik otthon nagyon?!

2018. szeptember 26. 08:38

A problémák elnyomása helyett azok kibeszélése. A némaság helyett a dialógus.

2018. szeptember 26. 08:38
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Facebook

„Virginiában, a Hódmezővásárhely méretű Charlottesvilleben vagyok, aminek drámai történéseiről 2017 augusztusában a magyar sajtó is tudósított. Hosszú órákra a város polgárháborús pokollá változott, amikor neo-náci tüntetők összecsaptak az antifasisztákkal. Egy ellentüntető és két rendőr meghalt, sokan megsérültek. Mindez azért, mert a város konföderációs szobrait, köztük a fehér felsőbbrendűséget valló Robert E. Lee tábornok szobrát a városvezetés át akarta helyezni. Mindez egy olyan progesszív kultúrájú városban történt, amit Thomas Jefferson, a Függetlenségi Nyilatkozat szerzőjének és a University of Virginia alapítójának szelleme hat át.

Találkoztunk a helyi televízió, a CBS19 szerkesztő-riportereivel: "2017 augusztusa lehetetlen kihívás elé állított minket. A médiának ugyanis nem kellene a Gyűlölet szócsövévé válnia, mégis kötelesek voltunk az eseményekről és azok szereplőiről tudósítani, teret adni félelemkeltő és embertelen nézeteknek. Az Egyesült Államok alkotmányának első kiegészítése garantálja a szinte feltétel nélküli szólásszabadságot."

Megismertük az Emberi Jogok Hivatalának vezetőjét. A hivatal a faji kérdésről szóló, 700 lakost mozgósító dialógus eredményeként jött létre, és harcol mind a mai napig a negatív diszkrimináció ellen. Eredménnyel.
Aztán ott van a helyi baptista felekezet, aminek vezetője arról beszélt nekünk, hogy milyen fontos a különböző helyi szereplőkkel való őszinte együttműködés. Ennek alapja a rendszeres, közös kapcsolattartás, egymás kihívásainak megismerése. A rendőrségtől az iskolákon át a szociális civil szervezetekig.

Tudjátok mi hiányzik otthon nagyon?! 
A problémák elnyomása helyett azok kibeszélése. A némaság helyett a dialógus. Az önfeladás helyett a kezdeményezőkészség. A magány helyett az önszerveződés.

Pedig együtt erősek és hangosak lennénk! Egyénenként viszont gyengék és halkak vagyunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2018. szeptember 27. 07:29
Tudjátok mi hiányzik otthon nagyon?! Igen, tudjuk a fasz hiányzik, ott meg két marokra eheted.
luisbathhelena
2018. szeptember 26. 23:13
Fegyőr! Beszéld ki a problémádat OTT. Úgy kb még 60 évig. Mi elvagyunk a magunkéval.
catalina9
2018. szeptember 26. 18:33
Tudjátok mi nem hiányzik otthon nagyon?! A Momentum!!!
KBA98
2018. szeptember 26. 17:42
FGY maga mikor dolgozik? dolgozott-e már valaha? Miért nem marad ott, ahol van? vagy menjen Macronhoz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!