Mészárszék a kiskertben

2018. augusztus 27. 16:40

A szívünknek kedves nyugati világban a magánügyeknek előbb-utóbb az a végük, hogy bárányt és kecskét vágnak a szomszédban.

2018. augusztus 27. 16:40
Szentesi Zöldi László
Origo.hu/888

„Ha jobban belegondolok, a Koránban sehol nem szerepel olyan passzus, miszerint ha főpolgármester az illető, akkor mentesül Allah rendelkezései alól. Magyarán Sadiq Khan életrajzában annak a ténynek, hogy ő muszlim, feltétlenül előrébb kell szerepelnie, mint hogy brit állampolgár és városvezető. Azért gondolom ezt, mert Allah és az ő prófétája valahogy nem komálja a fordított sorrendet. Sadiq Khannak tehát kötelessége a londoni erkélyen bárányt belező mellé állnia közéletileg, és cseppet sem lepődnénk meg, ha vallása nemes hagyományai szerint ő is széttrancsírozna mondjuk egy kecskét a brit alsóház előcsarnokában. 

Mondhatjuk persze, hogy a vallás magánügy, és mit szívózunk itt London muszlim főpolgármesterével, de hát a szívünknek kedves nyugati világban a magánügyeknek előbb-utóbb az a végük, hogy bárányt és kecskét vágnak a szomszédban. Ez meg, ugye, alapos gyanú szerint kimeríti a közügy fogalmát.   

Én a magam részéről szeretnék egyrészt boldog áldozati ünnepet kívánni a világ minden jóindulatú emberének, másrészt felhívom a figyelmet, hogy szaladnak a hetek, hónapok, lassan itt a karácsony. Idén Szaúd-Arábiában töltjük az ünnepet, hangulatos családi programot tervezünk december 24-re. Először kiállunk Rijád valamelyik forgalmas főterére, felállítom a magam ácsolta tízméteres keresztet, és egy mindenhonnan jól látható dobogóról, megfelelő hangosítással zsoltárokat énekelek órákon át. Mindeközben családom betlehemező tagjai körüljárják a várost: minden házba bekopogtatnak, jézuskás kulcstartókat osztogatnak az araboknak, illetve meghintik őket szenteltvízzel.

Mondanom sem kell, hogy szigorúan magánkeretek között.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyalogfarok
2018. augusztus 28. 19:48
Már divat lett rúgni egyet a muszlimokon... Szégyen.
Sulammit
2018. augusztus 28. 17:04
Ha ez egy disznóvágás lett volna, ugyanott, ugyanakkor, augusztusban? Meg lehetne próbálni, szerintem felháborodna és elköltözne a muszlim.
Robur
2018. augusztus 27. 23:13
Ezaz! Nyomjad a migránsozást orbán seggnyaló.
Babivadász
2018. augusztus 27. 23:00
Oszt azzal meg semmi gond ugye, hogy vidéken nap mint nap szurkálják a disznókat ? Hajnalban a disznók visítására , halálhörgésére ébred a pihenni vágyó turista. A halott állatot felgyújtják és a vérrel , szarral átitatott földön hempergetik. Ezután következik a halott állat boncolása. Beleit kiontják, majd kimossák belőle a szart. Ilyenkor förtelmes szarszag árasztjra el a környéket. Nem mondom tovább mert rámjött a..........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!