Rendszerváltás – Egy rektor naplója XII.

2018. augusztus 07. 10:50

Mi folyik ma Magyarországon 2018-ban? Rendszerváltás.

2018. augusztus 07. 10:50
Lánczi András
Lánczi András
Mandiner

Mi folyik ma Magyarországon 2018-ban? Rendszerváltás.

Egy fogalom, melyet a posztkommunisták sose vettek komolyan, a liberálisok meg már „letudták”, most pedig – legalábbis a hangadó részük – nem akar érteni.

Soha, semmit nem olvasnak a rendszerváltást komolyan vevőktől, hiszen azok „elavultak”, „radikálisok” vagy legújabban „populisták”, de ennél is súlyosabb, hogy az antik vagy modern klasszikus politikai irodalomról még hallomásból se nagyon hallottak. Nem vitaképesek.

Ami most zajlik, azt a rendszerváltás története részeként kell majd egyszer értékelni.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2018. augusztus 08. 17:58
Nagyon remélem, hogy a rendszerváltásba belefér egy bocs, Budaházynak... Polt Pétertől, Handó Tünde, az Alkotmánybíróság elnöke, a köztársasági elnök, belügyminiszter, miniszterelnök. Mindegy, de meg kell tenni. A rútságban részt vevő ügyészek, bírók pedig: lapát, nagy, szív...
zakar zoltán béla
2018. augusztus 07. 19:58
Rendben!
Pelso j.
2018. augusztus 07. 17:46
Nem is rossz, a harácsot rendszerváltásnak eladni. Csakhogy nagyon átlátszó.
Zokni
2018. augusztus 07. 16:03
"... az antik vagy modern klasszikus politikai irodalomról még hallomásból se nagyon hallottak. Nem vitaképesek." - rektorkodja. Így van. Sokan még életükben nem hallottak arról, hogy a politikai-gazdasági válság kiváltotta társadalmi elégedetlenségből adódó parlamenti többséget megszerezve a választási rendszer, (a törvények, az intézmények és a sajtó) teljes átállításával lehetséges lenne az egyik politikai irányzatot tartósan hatalomban tartani, és aztán mellé legyártani egy egész politikai tudományos irodalmat. Bár nem kéne olyan nagyon messze menni. Elég, ha a német zsigeri árjaság kínzó nép-nemzeti ösztönzőjének '33 utáni feltámadására gondolunk... De hát Szerző persze akkor még nem is élt: honnan is tudna róla...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!