A kereszténység eltörlése

2018. július 25. 11:59

A „művelt” nyugati liberális ugyanis ateista. A más vallásokkal szembeni megengedése is csak amolyan Woodstock-féle hobbi, mondhatni úri huncutság.

2018. július 25. 11:59
Varga-Bíró Tamás
Demokrata

„Természetesen Hitler és Sztálin sokszori mutogatása sem véletlen. S nemhogy ellene megy az ateista propagandának, hanem azzal szorosan kooperálva megtámogatja azt. Itt muszáj beiktatnom egy kis kitérőt. A »művelt« nyugati liberális ugyanis ateista. A más vallásokkal szembeni megengedése is csak amolyan Woodstock-féle hobbi, mondhatni úri huncutság. Ezek az emberek nagyjából ugyanannyira hisznek Ganésában, mint Oshóban, Allahban, Jahvéban vagy bárkiben. Személyes hitük nagyjából a fengsujig terjed ki, s inkább aggódnak azon, hogy a bejárati ajtóhoz képest rossz helyen van-e a hálószobaablak, mint hogy milyen értékrendek alapján cselekszik meg mindennapi dolgaikat. 

Hitler és Sztálin bulvár celebbé emelése tehát egész egyszerűen annak az ördögi tervnek a része, miszerint ha létezne Isten, nem hagyná, hogy ilyen gonosztevők szülessenek a Földre. Mivel pedig az elemi katekizmussal sincsenek tisztában, nyilván nem fogják műsoraikban elővenni a két isteni ajándék ide vonatkozó értelmezését. Isten az embernek a saját lelkét adta, s adott mellé két ajándékot: az értelmet és a szabad akaratot. Könnyen kikövetkeztethető, hogy Isten nem a földi létünkkel törődik, hanem azzal, hogy földi létünk után egy magasabb létezési síkba (v.ö. mennyország) kerülhessünk. Isten ezért annyit tesz, hogy segítségül iránymutatással szolgál számunkra. Azonban értelmünknél és szabad akaratunknál fogva a végső döntés mindig a mi kezünkben van. Ahogyan élete számos szakaszában Hitlernek és Sztálinnak is lett volna lehetősége máshogyan dönteni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. július 26. 01:42
Hogy tudja ez a "demokrata"? Csak nem liberálisok szoptatták? Azzal nem sok mindenkit fog megnyerni a demokrata istenének, hogy a liberálisokra, Hitlerre és Sztálinra hivatkozik.
Pelso j.
2018. július 25. 23:21
Úgy érted félre, ahogy akarod.
Aerion
2018. július 25. 16:17
… Ezek az emberek nagyjából ugyanannyira hisznek Ganésában, mint Oshóban, Allahban, Jahvéban vagy bárkiben. Személyes hitük nagyjából a fengsujig terjed ki, s inkább aggódnak azon, hogy a bejárati ajtóhoz képest rossz helyen van-e a hálószobaablak, mint hogy milyen értékrendek alapján cselekszik meg mindennapi dolgaikat … Pontosan! Nevük: homo buzerikusz communicus. Ítélet: kihalás.
írmag
2018. július 25. 15:49
Laudetur Jesus Christus! - In aeternum! Amen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!