Salom

2018. július 23. 19:05

Békét, békességet, biztonságot és nyugalmat mindannyiunknak.

2018. július 23. 19:05
Stefka István
Stefka István
Az Öreg

„Ma Magyarországon a zsidó közélet, a zsidó kultúra a reneszánszát éli. Ugyanúgy, mint a XIX. századi Magyarországon, a magyar kormányok jóvoltából, az emancipáció idején, amikor a zsidóság többsége izraelita vallású magyarként határozta meg identitását. Ez ma sem jelent gondot, hogy egy magyar zsidó, félelem és üldöztetés nélkül élhet hazájában. Ez ma Magyarország! Ez a szabadság jellemzi ma a zsidó közéletet, a sajtót, a művészeti és kulturális életet és a szabad vallásgyakorlást. Nem úgy mint Franciaországban, Belgiumban vagy Ausztriában, ahol folyamatosak a durva, antiszemita támadások a zsidókkal szemben. Aki mást mond, hazudik. Az rosszat akar Magyarországnak. Hazudik például az EuroNews televíziós adása, amikor rossz színben festette le Magyarországot. A Pesti Srácok hírportál leplezte le az elferdített tényekkel manipuláló Európai Uniós pénzekkel finanszírozott tévét.

A csatorna magyar kommentátora a múlt heti csütörtöki magyar-izraeli csúcsról készített tudósításában Orbán Viktor korábbi „antiszemita kijelentéseiről« beszélt. Azt persze nem pontosította, hogy mely kijelentésekre gondolt, mert olyanra, hogy a magyar miniszterelnök bármikor is rossz megjegyzést tett volna a zsidóságra, senki sem emlékszik.

Az ilyen hangokat vissza kell utasítani. Akinek nem elég Benjamin Netanjahu, izraeli miniszterelnök, Reuven Rivlin izraeli elnök és David Lau, izraeli askenázi főrabbi baráti szavai a magyarokról, az forduljon az orvosához. Inkább örülni kellene annak a történelmi megbékélésnek, ami Izrael és Magyarország, és a két nép miniszterelnöke között  történik. Orbán Viktor nem véletlenül mondta búcsúzóul ezeket a szavakat Benjamin Netanjahunak, okulásként a magyarság ellenségeinek is: »Nem pénzt, csak jóindulatot és támogatást kérünk!«

Salom! Én inkább így köszönnék el. Békét, békességet, biztonságot és nyugalmat mindannyiunknak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2018. július 24. 17:52
Jó lenne békességben élni mindenkivel, akivel csak lehet. A magam részéről fontosnak találom, h. Izraellel a V4-ek viszonya javulóban van. Van, amit tanulni lehet tőlük, van, amit nem kell. Volt nekünk ferencvárosi kislakásunk izraeli érdekeltségű cég által épített házban, a tapasztalataink kimondottan rosszak, de ez nem lényeges, ez más. Magyarországon lehetőleg a magyar építési vállalkozót kell támogatni. Volt lakásunk magyar tervezésben, kivitelezésben is, az kifejezetten jól dolgozott, mégis éppen az említett társaság átvágta egy másik munkában és tönkrement. Mindegy, ez nem is ide tartozik, de el sem tudom képzelni azt, h. vannak olyan nyugati nagyvárosok, ahol a láthatóan zsidó embereket inzultálják. Itt legfeljebb megnézik, de elképzelhetetlen, h. ne térjenek ki nekik. Az együtt működés kölcsönösen előnyös lehetőségeit kell feltárni, kiaknázni és NEM belekeveredni mások vitás ügyeibe. Tudomásul kell venni, h. mindenki a saját hasznát nézi és ehhez kell alkalmazkodni.
kurbitalis
2018. július 24. 17:08
" »Nem pénzt, csak jóindulatot és támogatást kérünk!« (Orbán Viktor) És mi MIT ADUNK CSERÉBE A TÁMOGATÁSÉRT ÉS JÓINDULATÉRT?!
kurbitalis
2018. július 24. 16:58
Ezt tessék mondani Gulyás Gergelynek. És nem kellett volna gyáván megfutamodni, hanem ki kellett volna tenni a Pröhle aljassága elleni tiltakozást, hogy mindenki alá tudja írni, aki akarja! Biztos, hogy fél Magyarország aláírta volna!!!! Nem mellesleg: a Pesti Srácok elkezdte bőszen letiltani azokat a jobboldali kommentelőket, akik a kormány kultúrpolitikáját konkrét, vitathatatlan érvekkel kritizálják. Gratulálok! NEM AZÉRT SZAVAZOTT A 2/3 TÖBBSÉGE, HOGY A KERESZTÉNY-MAGYAR KULTÚRA MEGVÉDÉSE CSAK PUSZTA RETORIKAI FORDULAT LEGYEN!!!
Tiszafa
2018. július 24. 10:56
Le-sarom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!