Tüzek, lángok, parazsak

2018. július 24. 20:25

Számomra ezek az itt felcsapó lángok mindenek fölött a cigánymisszióra világítanak rá! Az egyházi élet egyik nagyon kényes társadalmi területére.

2018. július 24. 20:25
Németh Tamás
reposzt

„Két hónapon belül ez a második olyan tűzeset, amelyet egyházi objektum ellen követtek el, s amelyre reagálok itt a Reposzton. Az első Kemenessömjénben történt, részeg fiatalok felgyújtották a katolikus templom orgonáját. Ennél a másodiknál pedig a kárpátaljai Nagydobronyban csaptak fel a lángok, a helyi református imaház és az óvoda épülete lett a – minden bizonnyal – szándékos gyújtogatás áldozata. Személyi sérülésről – hála Istennek – egyik esetben sem érkeztek hírek. Református egyházunk országos perselyadományt hirdetett meg gyülekezeteinkben, de a Szeretetszolgálat 1358-as adományvonalát is lehet hívni, amellyel a károkat szenvedett nagydobronyi közösséget támogathatjuk.

Azzal kezdeném rövid írásomat, hogy igazából nem erről a tűzesetről szeretnék írni. Ami fontos, azt megtudhatjuk a hírportálok híreiből. Pláne nem térnék ki a Kárpátalján élő magyar ajkú cigánysággal szemben elkövetett atrocitásokra... A hamu alatt izzó parazsakra, melyekre ha ráfúj a társadalmi elégedetlenség, feszültség vagy egyszerűen csak az emberi, közösségi gyűlölet szele, akkor már fel is lobbannak a lángok... - ahogy az történt Nagydobronyban is.

Számomra ezek az itt felcsapó lángok mindenek fölött a cigánymisszióra világítanak rá! Az egyházi élet egyik nagyon kényes társadalmi területére. Amely kapcsán még egyházi berkeken belül is nagyon erős ellenérzéseket , zsigeri előítéleteket kell legyőznünk. Sokakat már maga a téma is irritál, akkor hogyan várhatnánk el tőlük, hogy figyeljenek erre, imádkozzanak értük, segítsenek nekik...?!”  

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2018. július 25. 03:19
Egy random videó a témában https://www.youtube.com/watch?v=q51YX3DtLnc
krakken96
2018. július 24. 21:58
Ciganymisszio? Migransok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!