Gender, gender mondd meg nékem, ki is vagyok én most éppen?

2018. július 04. 17:26

A probléma valahol ott kezdődik, hogy hatvanhetedik nemet is kitalálunk, a valóság elfogadása helyett.

2018. július 04. 17:26
Horváth Zsófia
Origo

„Az Egyesült Államokban már irtják a fehér férfi filozófusokat a könyvtárakból, mert »túl sok van belőlük«. Minek nekünk Sartre vagy Platón, ha van helyette XXI. századi magát egyszerre feketének és sárgának is érző nemtelen transzhibrid filozófus? Kirostázni egy csoportot azért, mert többségben vannak, vagy csak arra hivatkozva, hogy nem fekete, nő vagy más kisebbségben élő esetleg elnyomott: ez a mértékű cenzúra miben más, mint a könyvégetés? Mindenesetre illik a píszí logikába, ami konkrétan könyveket tiltat be, és a lehető legszélsőségesebben korlátozza a szólásszabadságot, miközben ezt tűzi zászlajára. Szabadságot hirdet, mégis folyamatosan korlátoz és cenzúráz.

A probléma valahol ott kezdődik, hogy hatvanhetedik nemet is kitalálunk, a valóság elfogadása helyett. A valóságban pedig létezik a biológia, és annak egészen egzakt tézisei, ezekhez pedig sokszor elvárások is társulnak. Az elvárások és feladatok alól viszont könnyebb kibújni úgy, ha a környezetemben keresem a hibát, mint inkább vállalom a saját hiányosságaimat. Könnyebb arra hivatkozva élni, hogy én belül inkább egy nemtelen örökké húszévesnek érzem magam, mint megállapodni. Pedig csalódást fog okozni, ha a szivárványzászló egy újabb színétől várjuk a kiteljesedést, a magunk elakadásaival és feladataival való szembenézés helyett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NewHorizon
2018. július 05. 14:15
A nyugati országokban már óvodáskorban kezdik hülyíteni ilyesmivel a gyerekeket, nem csoda, hogy a végén nem tudják, fiúk-e vagy lányok, jönnek-e, vagy mennek – úgy tűnik, egyre nagyobb iparrá válik a tömeges agymosás és annyi ‘kissebség’ kialakítása, amennyi csak belefér. Mi a cél? – Oszd meg és uralkodj – minnél több a külömbség (gender, faj, kor stb.), annál nagyobb a lehetőség a nézeteltérések kiélesedésére, folytonos vitára/veszekedésre. Miközben a világ leggazdagabbja (a felső 1%, azaz világcégek/bankok tulajdonosai) a többi orra alatt nagy tempóban tollasodnak (Álláspontjuk: nem kell erre felfigyelni, lehet folytatni a cirkuszt! A kultúrák erőszakos összemosása is ezt a célt szolgálja – íme biztosítva a szüntelen káosz és államok eladósodása – ami szükségessé teszi a hatalmas bankkölcsönök felvételét ). Kik, hol és hogy fedezik fel / jegyzékelik ezeket az új, szinte minden héten növekvő számú gendereket? Elkezdődött mint LGBT vagy hasonló, hirtelen annyit adtak hozzá, hogy lassan az ábécé teljes sora nem lessz elég - ami több, mint gyanus. Például az évtizedek óta menő rákkutatásokban miért nincs ilyen gyors fejlődés??? Pedig ahogy a cikkben áll, a biológia “tézisei” tényleg könnyen igazolják a kérdést – mivel vagy XX (nő) vagy XY (férfi) kromoszóma pár lehet csak jelen minden egyes személyben, eddig egy tudós sem talált más variációt.
márami
2018. július 05. 11:37
Annyira végtelenül bájos, amikor az Origo korlátozásról, cenzúráról és a valóság elfogadásáról beszél. Annyira hiteles ez tőlük.
írmag
2018. július 04. 22:43
Teremtés és biológia, aztán továbbiakat ezügyben az OPNI-ban kell kezelni.
luisbathhelena
2018. július 04. 22:36
"Minek nekünk Sartre" Nono, ő marad a balliba kánonban. És mint a fél Kambodzsát kiirtó Pol Pot tanítómestere Párizsban, egy ejnye-bejnyét se kapott. De ha őt is utoléri a legújabb balliba forradalom, hát így járt....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!