Lex bárki

2018. július 05. 19:08

Hibát ebben az ügyben kizárólag mi, a Népszava dolgozói követtünk el.

2018. július 05. 19:08
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„Magyarországon töltvén az elmúlt évtizedeket, Fónagy úr magyarázatát végiggondolva mi magunk is fel tudunk idézni számos olyan esetet, amikor a szakmaiság olyan magas fokra hágott, hogy azt valóban nehéz lett volna papírokkal alátámasztani. Így lett (még az első Orbán-kormány idején) honvédelmi miniszter a Svájcot a NATO-tagok közt üdvözlő Szabó Jánosból, egy érettségi birtokában a MALÉV igazgatósági tagja Torgyán József menyéből, vagy – hogy a közelmúltra is figyeljünk – a nemzeti turizmus- és divatfejlesztés (?) »külső« szakértője a Sziget fesztivál marketingjéből emlékezetesen középszerű szakdolgozatot író Orbán Ráhelből, meg mindenféle városi hatalmasság Matolcsy György tágabb családjának kecskeméti tagjaiból. 

Hibát ebben az ügyben kizárólag mi, a Népszava dolgozói követtünk el, amikor a tőlünk megszokott cinizmuson túl azt is megengedtük magunknak, hogy az Alkotmánybíróság minapi döntésének megfelelően, de a valóságtól mégis elrugaszkodva azzal a címmel számoljunk be a fenti tárgyú törvénytervezetről: ezentúl (ha az államtitkár által a képviselők elé tárt törvényjavaslatot megszavazzák, ami felől ne legyen kétségünk) „Bárki kaphat állami céget”. Merthogy jogilag tényleg bárki – a jogszabálymódosítás szándéka éppen az, hogy mindenféle jogi korlátot eltakarítsanak a politikai kinevezések útjából –, a valóságban azonban nagyon is szűk körnek szól a legújabb »lex bárki«. 

És még az a halmaz is bármikor megfeleződhet a miniszterelnök mindenkori szimpátia-változásainak megfelelően – lásd korábban Simicska Lajos, vagy újabban mondjuk Seszták Miklós esetét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2018. július 06. 11:39
Tipikus libsi+bolsi+náci félrebeszélés.
cutcopy
2018. július 06. 09:44
Bájos ahogy a bukott pártállami jogutódok próbálják folyton haveri mutyival hergelni a népet.. )
Akitlosz
2018. július 05. 21:41
"Hibát ebben az ügyben kizárólag mi, a Népszava dolgozói követtünk el. " Hát nem sűrűen fordul elő, hogy hiszek a Népszavának, de most fenntartás és kétely nélkül.
zakar zoltán béla
2018. július 05. 21:38
ööööööööööOOOOOOOOOOoooooooooooÖööööööööööö
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!