Demszky Gábor és öt felesége

2018. július 28. 09:39

Az egykor a fő ellenálló szerepében tetszelgő Demszky mítosza még ma is hat az ő meglehetősen szűk köreikben.

2018. július 28. 09:39
Dippold Pál
Dippold Pál
Magyar Hírlap

„Az egykor a fő ellenálló szerepében tetszelgő Demszky mítosza még ma is hat az ő meglehetősen szűk köreikben. A Trabant-gumi-kiszúrattatás világbajnoka, a Rajk-gyerek belvárosi lakásában úgynevezett szamizdatbutikot működtető Beszélő szerkesztő, a valamennyire mazochista jelleggel magának jó néhány gumibotütést kiprovokáló előceleb ma már, közel hetvenévesen, posztceleb. Celebségének közbülső időszaka, a főváros élén eltöltött húsz év a legkevésbé dicsőséges ebben a forradalmár sorsban, máig nem tudni például, hogy kinél vannak az ő főpolgármestersége idején, a 4-es metró építkezéséről ellopott milliárdok.

A hajlott korú szabadelvű Demszky ötödik felesége fiatal, szemrevaló teremtés. A házasságkötést Wittinghoff Tamás, Budaörs egykor szabaddemokrata polgármestere vezényelte le. A szereplők ma már pusztán azért nem eszdéeszesek, mert nincs SZDSZ. A farkasvigyorú Demszky legújabb frigyével nyilván a kormánynak akart keresztbe tenni: nesztek nektek családpolitika, mi az, hogy a család egy apa, egy anya és a gyerekek. Nem, a család ennél sokkal demokratikusabb, egy apa, megfelelő sorrendben felhasznált öt feleség, és annyi gyerek, amennyi éppen van. Egy igazi forradalmárt nem korlátozhat semmiféle hatalom. Sem a kormány, sem a törvények, sem a közösség által normálisnak tartott erkölcsi szabályok, de még csak a saját gyerekei egészséges felnevelkedésének lehetősége sem. Így teljesedik ki az ő valódi belvárosi szabadsága, a feleséget használni kell, aztán lecserélni. Amikor meg esetleg kedve támad találkozót szervezni a volt feleségeknek, úgy léphet közéjük, mint valami muszlim herceg. Egy férfi sok feleséggel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fakutya Bobber
2018. július 29. 23:54
Vén gazdája, a spekuláns csirkefogó példáját követve cserélgeti öregecskedő feleségeit. Gondolom, az is orrbabaszta a sajátjait.
syphax
2018. július 29. 17:51
Jól érzékelhetően Demszky és a hozzá hasonlók csak évezkedni, hedonista módon élni--BASZNI, KOKÓZNI. PIÁLNI-- akarnak. Dolgozni és küzdeni nem. Bájvigyorral. Erre való az 5, azaz ÖT DARAB fiatal PICSA.
annamanna
2018. július 29. 17:32
Belenéztem a FB-oldalába, és furcsa, de idáig csak az anyósáról rakott ki képeket, aki egy vak asszony, és nyilván ő az, aki egy korosztály vele.
tevevanegypupu
2018. július 29. 10:47
Elizabeth Taylor babéraira tör..De kérdem én, mit várhat egy nő egy férfitől, akinek ő az ötödik felesége?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!