Kell egy kis felhajtás

2018. július 02. 12:02

Orbánnak jobban kellene figyelnie a környezete véleményére, a környezetének meg bátrabban kellene jeleznie, ha gázt szimatol, mert a miniszterelnök szaglása ezen a téren kihívásokkal küzd.

2018. július 02. 12:02
Borókai Gábor
Válasz.hu

„És tényleg, melyik korábbi magyar kormányfő tudta maga mögé állítani Európa egyik felét a nagyhatalmak által is képviselt mainstream irányzattal szemben? Ugye, egyik sem?

De hogy jön ez a protokollfotóhoz?

Talán úgy, hogy Orbánról mindenki tudja: amikor nem fotózásra kell összeállni, amikor víziót kell felvázolni, amikor ügyet kell képviselni, akkor nem ő feszeng, hanem a többiek. Akkor ő magabiztos, magától értetődően természetes és közhelymentes.

A formai különbözőséget tehát nagyon is tudatos eszköznek lehetne tekinteni Orbán kelléktárában. Miként a baloldali Szirizát reprezentáló görög miniszterelnök esetében lehetett. Alekszisz Ciprasz ugyanis felrúgva a protokollt, nyakkendő nélkül vetette bele magát a nemzetközi tárgyalásokba. Azt üzente országnak és világnak, hogy más, mint amilyenek ők. De hasonlóképp cselekedett Justin Trudeau, a kanadaiak ultraliberális kormányfője, aki nagyon színes és nagyon mintás zoknikkal pukkaszt polgárt, és hangsúlyoz mindenki feletti szabadságot.

Orbán Viktor azonban nem őket követi. Nem formai újítással támogatja meg tartalmi elkülönülését. Miként tette azt a 2006-os kampányban, amikor a businesslike Gyurcsánnyal szemben felmutatta a countryside vagy Marlboro-man alternatívát. (Más kérdés, hogy a nagyon bonyolult, kockás és csíkos ingek, zakók és nyakkendők finomhangolást igényeltek volna, ami nemritkán elmaradt, vizuális káoszt vonva maga után.)

A magyar miniszterelnök most nem szándékosan üzent a külvilágnak, hiszen ugyanazokat a businesslike rekvizitumokat öltötte magára, mint kormányfő társai, csak hadilábon állt a viselésükkel. És ez nem jó. Mert a nem igazán lényegessel gyengítette a fontosat. A formával ütötte a tartalmat.

Orbánnak jobban kellene figyelnie a környezete véleményére, a környezetének meg bátrabban kellene jeleznie, ha gázt szimatol, mert a miniszterelnök szaglása ezen a téren kihívásokkal küzd.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jött a csősz és mindenkit hazazavart
2018. július 05. 10:56
a cikk vége lemaradt, pedig olyan sok helyet nem foglalt volna. mintha a kérdésre, hogy szereti-e a mazsolát, azt válaszolja valaki, "nemigen". oszt annyit sikerül ebből leírni, hogy "igen". "Ennyi. A történet nadrágkorcban is elfér. Mondhatni, kell egy kis felhajtás, és kisimulnak a (nadrág)ráncok."
catalina9
2018. július 03. 08:20
Orbánnak jobban kellene figyelnie a környezete véleményére, a környezetének meg bátrabban kellene jeleznie, ha gázt szimatol, mert a miniszterelnök szaglása ezen a téren kihívásokkal küzd. " hát itt Borókai elvtárs szimatol gázt. Stumpf módra vagánykodik a hígított semmi tét nélküli pályáján. Ha neki Orbán gatyájával lenne baj, akkor neki írna egy levelet, de nem, ő üzen a libsiknek, hogy rám számíthattok, én is itt vagyok a nagy gatyavitában. Persze nem úgy, mit ti, én azért teszek gesztust annak is, aki a gatyában van, amúgy Stumpf módra: fej vagy írás...ki tudja hogy, és honnan esik a pénz.
kata56
2018. július 02. 20:59
Elkötelezett Orbán-hívő voltam-vagyok-leszek. De tény: Orbánnak meg kellene barátkoznia a gondolattal, hogy az öltözködését olyan szakember legalábbis javasolja, aki az ő jelenlegi adottságaihoz megfelelően ügyesen találja ki a megfelelő öltözéket. Ez szükséges. Mindig is jól jött volna. Ez manapság egy külön szakerület, aminek megvannak aszakemberei. Tessék igénybe venni a szolgáltatásukat. Nem csak saját magát, hanem mindannyiunkát képvisel, remélem még sok-sok évig. És bizony, a ruha számít. Ugyanakkor Borókai védelmére, ezt a mondatát se tévesszük szem elől: " Orbánról mindenki tudja: amikor nem fotózásra kell összeállni, amikor víziót kell felvázolni, amikor ügyet kell képviselni, akkor nem ő feszeng, hanem a többiek. Akkor ő magabiztos, magától értetődően természetes és közhelymentes. " Mert ez bizony dicséret. És igaz. Kár Borókaiér..hogy roosszat választott..kár.
puszika
2018. július 02. 19:26
Borókay lassan oda jut mint a balfirkászok legtöbbje. A kormányzópárt alaki adottságain keresztül vezeti le frusztráltságát. Gyenge ez mint a tejbetök!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!