És ki lesz Rajk?

2018. június 09. 13:42

Nincs frontbarátság. Kultúrák kozmikus háborúja zajlik...

2018. június 09. 13:42
Lendvai Ildikó
Népszava

„Hogy ki lesz Rajk? Konkrétan természetesen senki. Noha furcsa belső leszámolások kezdődtek a Fidesz-közeli értelmiség soraiban, ez itt nem a Rákosi-rendszer. Nem lesz per, a holdudvar kipécézettjeinek csak jelképesen veszik a fejét. Bár valóban a »fej« van veszélyben: a NER szellemi embereit keverik az árulás gyanújába. A vádlottak padjára a szelídebb kornak megfelelően csak a mameluk sajtó ülteti őket, nem az ügyész. Ami hasonló, az a belső ellenség keresésének kényszere. »Éberség, elvtársak!« – idézi fel a régi terminológiát Vásárhelyi Mária. »Kedves jobboldali barátaink, következik a csengőfrász kora« – így a Magyar Narancs. (...) 

De a kormányközeli értelmiségnek talán sikerült a fejébe verni: nincs frontbarátság. Kultúrák kozmikus háborúja zajlik, mint a miniszterelnök Kötcsén kifejtette. Nem csodálnám, ha emiatt álmatlan éjszakái volnának. A Rajk-per idején is volt, aki erre panaszkodott.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2018. június 10. 19:26
A Rajk te leszel cicám. Meg a Gerő is, meg Péter Gábor is. Nem csak leszel, hanem vagy. Csengőfrászról persze lehet "álmodozni", de a helyzet az, hogy áspiskígyót többé nem melengetünk keblünkön, nem a csengő cseng, hanem a harang lett félreverve hála az égnek, fussanak az árulók, nekik való foglalatosság. A demokrácia nem azt jelenti, hogy lakomára látjuk vendégül a farkast, aztán még azt is felajánljuk neki, hogy méltóztasson felzabálni, ha kedve tartja. Vége a vircsaftnak kedves barátaim!
Peter8811
2018. június 10. 15:20
A lányod lassan be ad egy mátrai táborba.
tango47
2018. június 10. 11:35
Azért van annak egy bája, hogy egy vérkomcsi, volt cenzor példálózgat a vérkomcsi Rajk kivégzésével.
I am being lied to
2018. június 10. 11:25
A trójai falovakat kérjük a kapuk előtt kikötni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!