Jelentjük: a Kominform él és virul

2018. június 26. 09:47

„Negyedik generációs szocialista” – így jellemzi magát Owen Jones. Ha azonban valaki megnézi az életrajzát, láthatja, hogy a fickó nettó kommunista.

2018. június 26. 09:47
Lánczi Tamás
Mozgástér blog

„Másodszor, ejtsünk néhány szót a ballib sajtó által egekbe marasztalt publicisztika szerzőjének munkásságáról is. »Negyedik generációs szocialista« – így jellemzi magát Owen Jones. Ha azonban valaki megnézi az életrajzát, rögtön láthatja, hogy a fickó nettó kommunista. Ami nem is meglepő, hiszen Jones szülei, akik a brit Munkáspárt »Militáns hajlam« nevű szélsőbaloldali, trockista csoportjában ismerkedtek meg egymással, hasonló nézeteket vallottak. Jones újságírói pályáját megelőzően szakszervezeti lobbistaként dolgozott, és ma is számos baloldali szervezet tagja. Saját elmondása szerint »baloldali perspektívából«, osztály-alapon közelíti meg az eseményeket. Ezt nehezen is tagadhatná. Egy korábbi előadása például »A modern kapitalizmus hazug, és miért a demokratikus szocializmus az egyetlen reményünk« címet viseli. Twitter-bejegyzései között csemegézve olyan gondolatokat olvashatunk, mint hogy »A szocializmus fel fogja szabadítani az egyént« illetve, hogy »Itt az ideje, hogy felépítsük a szocialista Nagy-Britanniát«. Jones szerint jelenleg is nyílt osztályharc dúl az Egyesült Királyságban. Mindemellett dicsőíti Hugo Chávezt, Venezuela egykori diktátorát, aki szerinte egy valódi »demokrata volt, aki megmutatta, hogy a neo-liberalizmus progresszív alternatívája nem csak lehetséges, de népszerű is«. Kár, hogy Venezuelában nem igazán tudják elolvasni Jones írását, tekintve, hogy az alapvető ellátási cikkek is nehézkesen elérhetők, nemhogy az internet.

A szerző természetesen támogatja a bevándorlást, számos cikkben ír elmarasztalóan az iszlamofóbiáról, a muszlim bevándorlókkal kapcsolatos ellenszenvről. A brit kormány radikális iszlamizmus elleni küzdelmét pedig úgy jellemzi: »a kormány politikája befogja a muszlim diákok száját«.  

Őt emeli most piedesztálra a magyar ballib világ, az ő véleményét tartják mérvadónak a liberális sajtóorgánumok. Lelkük rajta, csak ne duzzogjanak, ha 2022-ben megint jön a Fidesz kétharmad.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Best retards
2018. június 27. 09:25
Ez a cseh 2-t nézte az elmult 100 evben? Azt is háttal.
marko11
2018. június 26. 23:46
magyar ballib világ? miről beszél a mindent uraló fidesz egyik fő csicskája?
nyugalom
2018. június 26. 19:57
Ez a 444.hu, tessenek atfaradni, kopkodok!
vendelin
2018. június 26. 10:40
Vajon az ember negyedik generációs patriótaként, keresztényként mit kapna ugyanazoktól, akik a jó Owent most a pajzsukra emelik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!