Vajon miért titkolja a magyar kormány a korrupciós jelentést?

2018. május 05. 13:24

Erős és büszke hazánk mellett Fehéroroszország sem járult hozzá, hogy az Európa Tanács korrupcióellenes intézménye közzétegye az országértékelést.

2018. május 05. 13:24
Tóth R. Tamás
Zsúrpubi

„Erős és büszke hazánk mellett Fehéroroszország sem járult hozzá, hogy az Európa Tanács korrupcióellenes intézménye közzétegye az országértékelést. 

A Korrupcióellenes Államok Csoportjának  (Group of States against Corruption – GRECO) főtitkára, Gianluca Esposito nagyon sajnálatosnak nevezte, hogy hazánk nem engedélyezte a beszámoló nyilvánosságra hozatalát.

Egyébként Jávor Benedek EP-képviselő idén már kétszer is kísérletet tett arra Trócsányi László igazságügyi miniszternél, hogy kikéjre a jelentést, persze teljesen feleslegesen. Felmerül néhány kérdés:

Mi értelme van a magyar korrupció elleni ügyészségnek?

Mi értelme van a képviselők vagyonnyilatkozatának?

Mi értelme van annak, hogy közbeszerzést írnak ki valamire?

Jelen körülmények között nagyjából semmi!

Egyszer talán a fideszes szavazók (vagy legalább egy részük) is rá fognak majd jönni, hogy Orbánék olyan szinten szipolyozzák ki ezt az országot, mint az ő elméjükből a valóságot. Csak akkor már késő lesz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1288-as Soros zsoldos
2018. május 07. 07:28
A kormány szerintem nem titkolja a korrupciós jelentést, a nyilvánosság mellőzésének sokkal prózaibb oka van. Valaki ellopta.
atila68
2018. május 06. 18:13
Zsúrpubi és az ő alternatív valósága. Nem a korrupcióról alkotott véleményét kérdőjelezem meg, hanem a demokráciaszemléletét, és a közgazdasági alapismereteit.
puszika
2018. május 06. 17:47
Zsúrpubi? Kelekótya!!!!!!
A teremburáját
2018. május 06. 15:35
Jellemzően, minden ballib online médium csak Fehéroroszországot említi Mo-mellett, no meg összemossa z Európa tanácsot az Európai Tanáccsal és az EU-val!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!