Hipsztermessiás

2018. május 07. 06:13

A valóságban Marx víziója óhatatlanul korrumpálódik, mégpedig elképesztő sebességgel.

2018. május 07. 06:13
Sitkei Levente
Magyar Idők

„A valóságban viszont az eszme, Marx víziója nem a szaladgáló gyerekekhez vezet, hanem óhatatlanul korrumpálódik, mégpedig elképesztő sebességgel. De onnan, Nyugatról nézve torz volt a kép, és akik hinni akartak abban, hogy létezik egy minden bajt megszüntető recept, egy ideológiai gyógyír, azok nem adták fel, hanem hittek. Nem élték át azt, amit mi átéltünk, nem is hisznek igazából a keleti, szegényebb testvérnek.

Majd mikor eljön az évforduló, Marxot megsüvegelik. Igen, lehet rendelni marxos pólót meg az örök sláger Che Guevará-sat is, van sarló-kalapácsos.Tort ül a kapitalizmus, még a vörös idolok is termékekké silányultak, Marx maga pedig azért is lehet ilyen népszerű alak, mert újra divatba jött a szakáll, márpedig neki elég tekintélyes volt.

A történelmet pedig visszamenőleg újra lehet értelmezni, mert nincsenek határozott ideológiai alapvetések, és így, az évforduló idején elő lehet venni a kérdést, hogy a hipsztermessiás jót akart-e vagy sem. A felelősséget el lehet hárítani, mert nem ő csinálta a kommunizmust, ő csak ideológiát gyártott, és sajnos rossz emberek a gyönyörű eszmét eltorzították.

Márpedig Marx ott volt a fényes szelek által fútt lobogókon, így ma teljesen értelmetlen arról beszélni, hogy milyen ember volt, jót vagy rosszat akart, volt-e alapja meglátásainak. A marxizmus iszonyatos pusztításáért Marx is felelős, Lenin is, Sztálin is, Kádár János is, ahogy mindannyian, akik részt vettek a világmegváltó mozgalomban.

2018-ban Jean-Claude Juncker beáll a sorba, és mosogatja a gondolkodó emlékét, relativizálja a múltat, s kimondja a varázsszót: ellentmondásos. Egyetlen olyan ember sincs a világtörténelemben, aki azzal lépett volna fel, hogy ő márpedig mindenkit meg fog gyilkoltatni, és a poklot hozza el. Ennek megfelelően ellentmondásos figura lehet az összes vérgőzös diktátor, hiszen lám, Hitler szerette a kutyákat, Mobutu Sese Seko stílusos ruhát tervezett népének, Kádár János pedig híresen puritán életet élt és jól sakkozott. De ők nem ellentmondásos figurák, hanem gyilkosok, véreskezű gazemberek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2018. május 07. 08:55
"A marxizmus iszonyatos pusztításáért..." a felelős - írja. Ezt mindig mondom, hogy ne felejtsük el. Ha eszmék, ideológiák gyilkolnának, akkor a kereszténységet már régen fel kellett volna akasztani. Ott lógna az iszlám mellett, mert a félkegyelműek azt hiszik, hogy azért dőlt a torony, mert Allah akarta így. Vagy azért jött a török, mert szintén. Vagy azért jött a tatár, mert... megnéztem..., szintén. Minden lógna. Az összes emberhalálért vmilyen izmus a felelős. Természetesen egyet kivéve: az orbánizmust. Illetve a mindenkori, és minden helyi orbánizmus, már amikor, és ahol aminek elnevezték... Viszont fizetést mindig kaptak ennek szövegbe foglalásáért valakik. Megélhetési valakik.
zakar zoltán béla
2018. május 07. 08:54
Igen, azok, gyilkosok!
matykox
2018. május 07. 08:27
Juncker egy szimpla barom. Rég elitta a maradék eszét is, már csak a robot működik benne: amíg az akku tart.
*ufó*
2018. május 07. 08:26
Amikor egy közpénzen kitartott fidesznyik az ún. valóságról próbál hebegni-habogni - szánalmas. Nézzük a marxi eszme híveit: Kövér László – MSZMP tag, a Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársa, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke (a másik alelnök Gyurcsány Ferenc volt) Járai Zsigmond – MSZMP-tag Matolcsy György – MSZMP-tag Martonyi János – MSZMP-tag Pintér Sándor – MSZMP-titkár Schmitt Pál – az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag Mikola István – MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke Stumpf István – MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke Fónagy János – MSZMP-tag Vonza András – MSZMP-tag Ligetvári Ferenc – MSZMP-tag Chikán Attila – MSZMP-tag Boros Imre – MSZMP-titkár Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag Harrach Péter – MSZMP-tag Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár Boross Péter – MSZMP-tag Balogh Gyula – MSZMP-tag A Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tisztségviselői voltak: Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár Varga Mihály – KISZ-titkár Rogán Antal – KISZ-titkár Deutsch Tamás – KISZ-titkár
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!