Mi a bajom a Momentummal?

2018. május 10. 11:27

Pártot kell csinálni, mert mozgalmárkodni négy évesen folyamatosan nem lehet.

2018. május 10. 11:27
Ésik Sándor
Azonnali

„Mit kell akkor alapítani?

Pártot. A mi válaszunk már régen az, hogy pártot kell csinálni, mert mozgalmárkodni négy évesen folyamatosan nem lehet. Magyarországon a Fidesz megmutatta a sikeres receptet, semmi más feladat nincs, mint lemásolni.

Szét kell választani a langyos-láblógatós, csak »események« alkalmából felpörgő tömeget (polgári körök) és a profi pártstruktúrát.

A Momentumnak most majd lesz négy éve, hogy ezt bevezesse, pénz is lesz rá: ha nem költik el a Bajcsy-Zsilinszky úti főhadiszállásra papírpohárban felhordott Pumpkin Chai Latte Frappuchiato-ra (kókusztejjel, naná), akkor évi százmillióból (plusz a még összeszedett crowdfundingból, alapítványi pénzekből) már el lehet kezdeni a profi pártstruktúra kiépítését és mellette a mozgalmat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palakon
2018. május 12. 09:49
De el fogjak. Pontosan erre fogjak elkolteni a penzt. Ezeknek a politika ugyan ugy semmi mas, mint egy poz. A tobbihez hasonloan. Szerencsenkre.
puszika
2018. május 10. 19:39
Egyet kihagytál Töttyöm! Vegyenek egy rakás LEGO-t!/talán telik a cwordfundingból/ Gyerekeknek JÁTÉK KELL nem POLITIKA! Ha majd segítség nélkül összerakják az Ország Házát,no akkor de csak akkor jöhet a párt! Az meg becslésem szerint is legalább 10 év. Akkorra talán fel is nőnek,de nagyobb a valószínűsége hogy egy állapotban maradnak ezek mint a Samu nadrágja!!!!
Biivisz
2018. május 10. 16:03
"A mai magyar politika egyik izgalmas kérdése, hogy ... amikor Orbán megbukik ... azt mi fogja tudni elősegíteni ... mozgalom, vagy ... párt? ...a kérdés nehéz" Nem! Egyáltalán nem nehéz! Tök mindegy, ugyanis! Amiken folyamatosan őrlődtök az ápr. 8-i bukta óta, az mind részletkérdés! Közben nem veszitek észre a lényeget! Tudod, csinálhatsz te akármilyen csilli-villi, cifra, szélesvásznú látványpékséget, ha a sütemény ehetetlen meg fogsz bukni! Aki le akarja győzni Orbánt annak elsősorban nem KITALÁLNI kell dolgokat, hanem HITELESNEK lenni! Ez pedig ott kezdődik, hogy azt mondod, amit gondolsz. És amit gondolsz az - többé-kevésbé - egybeesik a magyarok akaratával. És nem! Az emberek nem birkák! (A magyarok sem!!!) Vagyis, ez nem úgy működik, hogy te majd jól megmondod nekik mit gondoljanak és majd azt fogják gondolni! Hidd el! Ezt még Orbán sem így csinálja (pedig elég nagy franc). És a hitelesség ott kezdődik, hogy az első az ország érdeke (akár áldozatok árán is) és csak utána jön az enyém! És Orbánnak azért van hitele, mert ő tényleg ilyen! Csak ti ezt azért nem tudjátok elképzelni, mert magatokból indultok ki (a saját érdek az első) és el sem tudjátok képzelni, hogy a tetteit nem az motiválja, ami a ti esetetekben motiválná. Mert - persze - minden félremagyarázható! Csak hát az emberek "érzik" kiben bízhatnak. (különösen, ha egyszer már látványosan megvezették őket). S bár az "érzés" nem túl erős "politikai kategória" a a szavazófülkében az x behúzásakor ez számít. Csak hogy értsd: A Momentum ezért hiteltelen a kezdetektől. Mert azzal szereztek hírnevet, hogy szétcsesztek egy országos ügyet. Az utolsót, ami még közös volt! Oké nyertek! Ott, akkor! De egyértelmű, hogy a saját érdekük fontosabb volt! És ezt az emberek leveszik. A másik, hogy a "fúj Orbán" mint politikai program nem túl célravezető. Kéne valami pozitív is, amivel egyetérthetnek az emberek. Például: Ha egy népszavazáson a választópolgárok 90% fölött egy irányba szavaznak (40%-os részvétel mellett) akkor annak az eredményét célszerű úgy tekinteni - akkor is, ha de jure a szavazás érvénytelen volt - hogy EZ a nép akarata és vagy kiállni mellette tűzön-vízen át, azaz beállni Orbán mellé Brüsszellel szemben, vagy - ha nem tudsz vele azonosulni - lelépni a színről. Különben megint csak az lesz az érzése az embereknek, ezek valami egészen mást képviselnek (Sorost, Brüsszelt, bármit), mint amit a nép akar. Nos ezt a kettőt (hitelesség, népakarat) kéne legelőször is tisztázni magában bárkinek, mielőtt nekifogna az orbánbuktatósdinak!
Libakergető
2018. május 10. 16:00
Azt is mondják, hogy mennek vidékre kapálni! Kíváncsi leszek rá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!